Dr. Marius Geantă: Comportamentul individual, factorul care contribuie în cea mai mare măsură la creșterea numărului de cazuri Covid

Valurile Covid-19 din 2022  sunt din ce în ce mai înalte ca număr de infectări și frecvență și  ”foarte probabil va mai exista un val in acest an, în toamnă”, purtarea măștii fiind cea mai eficientă măsură de a preveni infectarea cu BA.5, subvarianta Omicron predominantă în prezent, subliniază dr. Marius Geantă, co-fondator al Centrului pentru Inovație în Medicină, pe rețeaua sa de socializare.

”Foarte probabil va mai exista un val în acest an, în toamnă, cu o nouă variantă. Ar putea fi BA.2.75, care în India câștigă teren în fața BA.5”.

Deși numărul cazurilor grave, al spitalizărilor și al deceselor este mai mic, totuși ”apariția unui număr mare de cazuri de infectare simultan determină un impact social și economic masiv (situațiile din aeroporturi și transportul aerian au printre cauze îmbolnăvirile în masă în rândul piloților, echipajelor de bord și al angajaților de la sol)”, subliniază dr. Geantă.

În opinia specialistului, ”comportamentul individual este factorul care contribuie în cea mai mare măsură la creșterea actuală a numărului de cazuri”.

”Purtarea maștii în spațiile aglomerate (închise sau deschise) este cea mai eficientă modalitate de a preveni infectarea cu BA.5. Vaccinarea cu 3 doze (4 doze, pentru cei cu boli care afectează grav imunitatea) reprezintă standardul actual în materie de protecție față de apariția formelor grave de boală și a decesului (…)”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...