Dr. Octavian Jurma: După ridicarea restricțiilor Covid, ”suntem cu adevărat pe cont propriu”

Doctorul Octavian Jurma consideră că, după ridicarea restricțiilor din pandemia de Covid-19, ”suntem cu adevărat pe cont propriu” și simte că este ”condamnat cu adevărat la infectare”.

Riscul de infectare va crește

Așa cum se știe guvernul a anulat toate restricțiile legate de pandemia de Covid-19. Într-o postare (8 martie ac) pe facebook, dr. Octavian Jurma trage un semnal de alarmă privitor la consecințele pripite ale acestei decizii: „Eliminarea tututor măsurilor de siguranță nu înseamnă că situația este sigură, dimpotrivă, abandonarea gestionării pandemiei la o incidență foarte ridicată va crește nivelul de nesiguranță la locul de muncă sau divertisment și va produce foarte multe probleme sociale și economice care vor trebui gestionate individual și la nivel de organizație! 

Urmează o perioadă în care riscul de infectare va crește dar sprijinul statului dispare. Imaginați-vă stresul pentru persoanele vulnerabile sau responsabile ca orice spațiu comun, de la spitale la restaurante și transport în comun este acum lăsat complet pe seama negaționiștilor.

Eu unul nu îmi simt familia în siguranță, dimpotrivă, abia acum mă simt condamnat cu adevărat la infectare. Sunt paralizat de neputință și revoltă că politicienii consideră că au dreptul să decidă dacă viața noastră merită sau nu păzită.

Statul nu ne-a ajutat, ne-a abandonat odată cu abandonarea obligațiilor sale constituționale. Suntem cu adevărat pe cont propriu”.

Un măr otrăvit

Dr. Jurma acuză, de asemenea, că, de ziua lor, ”femeile din românia au primit cadou un măr otrăvit”. ”Dacă tot au eliminat orice măsură de prevenție pentru infectarea celor vulnerabili cu ocazia zilei de 8 Martie, aș fi vrut să aud și o urmă de regret pentru cele 25,843 de mame și fiice ucise oficial de pandemia de COVID-19 până acum. În realitate numărul fetelor și femeilor ucise de pandemia de COVID-19 a depășit 50,000 până în data de 8 martie 2022”

”Și eu, alături de Rafila”

Dr. Jurma se alătură recomandărilor făcute, marți, de ministrul Sănătății, Alexandra Rafia, care se referă în principal la purtarea măștii în toate spațiile, deschise sau închise, dacă sunt aglomerate.

”Vă recomand și eu, alături de dr. Rafila, să purtați în continuare masca în spațiile închise și să evitați evenimentele sociale până la coborârea sub incidența [reală] de 1 la mie, cel mai probabil în luna aprilie. Din fericire, postul Paștelui ne ajută foarte mult în perioada asta pentru că nu se fac nunți, botezuri și în general nu sunt petreceri” a mai scris dr. Octavian Jurma.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole