„Dragă Moşule, să ne aduci nişte muniţie!”: Fotografia de Crăciun care a pus pe jar Internetul

Publicat: 06 dec. 2021, 22:30, de Eliza Popa, în LIFESTYLE , ? cititori
„Dragă Moşule, să ne aduci nişte muniţie!”: Fotografia de Crăciun care a pus pe jar Internetul

Un ales republican a stârnit duminică o polemică în SUA din cauza unei fotografii pe care a postat-o pe o reţea de social media în care apare împreună cu familia sa, toţi numai zâmbete şi cu arme de foc în mână în faţa unui pom de Crăciun, la câteva zile după un incident armat, soldat cu victime, într-o şcoală americană, relatează AFP.

Crăciun fericit! PS: Dragă Moş Crăciun, să ne aduci nişte muniţie!„, a comentat Thomas Massie, reprezentant de Kentucky în Camera inferioară a Congresului SUA, la imaginea postată pe Twitter în care apare cu şase dintre membrii familiei sale.

SUA au fost îndoliate marţi de un nou incident armat într-un liceu din Michigan (nord), în cursul căruia un adolescent a ucis patru elevi, o tragedie recurentă într-o ţară în care violenţa declanşată cu armele de foc a fost calificată drept „epidemie” de către preşedintel. Părinţii atacatorului de 15 ani, inculpaţi pentru omucidere involuntară, îi oferiseră anticipat fiului lor un pistol semiautomat Sig Sauer drept cadou de Crăciun. În acest context, fotografia de familie a lui Thomas Massie a provocat furie, aleşi sau părinţi ale victimelor atacului din liceu acuzându-l pe republican de lipsă de empatie.

Scandalos!”, a reacţionat democrata John Yarmuth, în timp ce republicanul Adam Kinzinger, declarând că este în favoarea dreptului de a purta armă, a scris pe Twitter că nu este vorba de „un sprijin pentru dreptul de a deţine şi de a purta armă”, ci de „fetişism„, potrivit agerpres.ro.