Draga Olteanu Matei este internată la Terapie Intensivă, în stare stabilă

Draga Olteanu Matei a fost stabilizată și este internată în prezent la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Sf. Spiridon din Iași, acolo unde a ajuns în stare gravă, vineri seara.

„Pacienta a fost adusă în urgenţă la Spitalul Sf Spiridon de la Spitalul Piatra Neamţ în UPU. A suferit o hemoragie digestivă superioară, cea mai probabilă cauză fiind tratamentul anticoagulant pe care pacienta îl ia de mai multă vreme pentru o afecţiune cardiovasculară. Este vorba de o pacientă cu afecţiuni cronice cardiovasculare şi endocrine, o pacientă care a fost preluată în urgenţă, unde s-a început terapia. Este la ATI pentru Clinica de Gastroenterologie şi Hepatologie. A fost tratată, sedată, investigată, este stabilizată în acest moment. Se fac eforturi ca starea ei să devină una stabilă în continuare. La început pacienta a comunicat cu echipa medicală, a dat date despre istoricul medical, despre tratament, apoi pentru investigaţii, pentru endoscopie a fost sedată şi este sub terapie intensivă în continuare”, a precizat Dr. Diana Cimpoeşu, directorul unității medicale, citată de Agerpres.

Draga Olteanu Matei a ajuns vineri seara la Spitalul Sf. Spiridon din Iași în comă după ce a suferit o hemoragie digestivă. După intervenția de urgență a medicilor, actrița a fost testată pentru noul coronavirus, dar rezultatele nu au ajuns încă.

Medicii sunt rezervați în a face pronosticuri privind evoluția stării actriței, având în vedere vârsta și afecțiunile de care suferă.

„Ţinând cont că e pacient vârstnic, cu afecţiuni cardiovasculare, endocrine, gastrointestinale, orele şi zilele următoare sunt foarte importante. Acum este sedată, sub ventilaţie invazivă care necesită sedare şi anestezie generală pentru confortul pacientului”, a spus medicul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Faliment total pentru fermieri: Depozitele sunt pline de grâu adus din...

Situație dezastruoasă pentru fermierii români, concurați puternic de grâul adus din Ucraina. La acest moment, depozitele sunt pline de grâu ucrainean cumpărat cu 40...