Dragoș Anastasiu, Alianța pentru Turism: 80% dintre angajații HORECA au anticorpi contra COVID-19

Preşedintele Alianţei pentru Turism, Dragoş Anastasiu, s-a declarat vineri îngrijorat de posibilitatea venirii valului 4 de COVID-19 şi în România, dar susţine vaccinarea şi precizează că peste 80% din angajaţii HoReCa au anticorpi dobândiţi fie prin imunizare, fie după ce au fost infectaţi cu SARS-CoV-2.

„Întrebat de jurnalişti în timpul unei conferinţe de presă cât de pregătită este industria turismului din România să facă faţă unui nou val al pandemiei, Anastasiu a răspuns: „Evident că suntem îngrijoraţi şi încercăm să facem ce stă în puterea noastră să facem, pentru că a promova vaccinarea nu stă numai în puterea noastră, stă într-o putere mai mare, dar să ştiţi că mediul de afaceri s-a implicat. Deci, în mediul de afaceri există această preocupare, iar în zona noastră există foarte multă experienţă cu valul 1, cu valul 2, cu valul 3, cu valul 4, s-au dezvoltat tot felul de concepte în sensul protejării sănătăţii, atât a clienţilor noştri, cât şi a angajaţilor noştri”, a spus Anastaiu.

Din calculele Alianței, peste 80% din industrie este vaccinată, angajaţii din HoReCa, sau au trecut prin boală.

„Deocamdată încă au anticorpi şi prin urmare suntem pregătiţi. Nu ne dorim, Doamne fereşte, şi va fi destul de greu să o mai luăm de la capăt iarăşi cu restricţii, dar ar fi mult mai uşor decât a fost acum un an şi ceva, când ne-a luat din oală. Ca să răspund foarte pe scurt, da, suntem îngrijoraţi, da, suntem pregătiţi, nu ne dorim să se întâmple aşa ceva şi da, susţinem campania de vaccinare, credem că dacă ne vaccinăm mai mulţi, va fi mai bine întreaga economie, nu numai pentru turism”. a continuat acesta.

Anastasiu şi alţi reprezentanţi din turism au discutat vineri, la Sibiu, cu vicepremierul Dan Barna despre problemele şi soluţiile din acest domeniu, în cadrul Adunării Generale a Alianţei pentru Turism.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine a participat la petrecerea clanului Bădălău de Paște

Petrecere pe lux și opulență la salonul de fițe Monato din Bolintin Vale. Chiar dacă unora le bate pușcăria la ușă, membrii clanului Bădălău...

„Sănătate, pace, bucurie și prosperitate”: Mesajul premierului Nicolae Ciucă, cu prilejul...

Premierul Nicolae Ciucă a adresat un mesaj cu prilejul intrării în luna postului Ramadan: „Musulmanii din România reprezintă un autentic model de Islam moderat,...