Dragoste de acum 3000 de ani! O femeie s-a îngropat de vie lângă iubitul ei

Poate că nu știm prea multe lucruri despre oamenii de-acum 3000 de ani. Și, de cele mai multe ori, facem deducții, speculăm, avem propriile opinii. Desigur, în funcție de unele izvoare care ajung până la noi. Dar, cert e că, și atunci, ca acum, oamenii iubeau.

Poate diferit, poate frumos, poate cu putere de sacrificiu. Într-atât de mare, încât unul dintre parteneri să decidă să intre de viu în mormânt lângă celălalt! În Ucraina au fost găsite, de curând, mai multe schelete umane. Între ele, două reprezentau doi iubiți. Practic, oamenii aceia erau strânși unul într-altul și în mormânt. Potrivit profesorului Mykola Bandrivsky, „fețele se uitau una la cealaltă, frunțile se atingeau.

Femeia era întinsă pe spate, cu brațul drept îl strângea pe bărbat, încheietura mâinii odihnindu-se pe umărul drept. Picioarele femeii erau împăturite – întinse deasupra picioarelor bărbatului. O poziție care a dezvăluit un detaliu fascinant: după analiză, s-a confirmat că bărbatul a murit înaintea partenerului său”. Așadar, experții afirmă că femeia a vrut să fie îngropată de vie lângă iubitul ei! Cel mai probabil, spun ei, a luat otravă, ca moartea să vină repede și să nu doară. Sigur că, atunci, altele erau credințele. Altele și prioritățile. Se prea poate să fi fost ideea că se întâlnesc în viața veșnică de după moarte. Cert e că, iată, Romeo și Julieta au existat și înainte de Hristos!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

PREMIERĂ: Armata României intră în grevă!

Într-un act fără precedent în istoria Armatei României, Comitetul de Acțiune pentru Desclavagizarea Armatei României a emis o notificare oficială, prin care anunță declanșarea...