Dragostea i-a perturbat planurile: Cum a reușit o femeie casnică să devină al treilea om în SUA

Foarte puțini sunt cei care știu detalii despre viața politicienei Nancy Pelosi, cea care a pus pe jar lumea cu vizita sa în Taiwan. Ea a reușit să-și construiască o carieră de succes și a devenit al treilea om în stat, în SUA.

Experții politici cred, vizavi de vizita în Taiwan, că atitudinea lui Nancy Pelosi a înrăutățit relații dintre cele două puteri. Și mai mult decât atât, spun ei, vizita lui Pelosi ar putea provoca o operațiune militară pentru ocuparea Taiwanului, relatează revista grazia.

Cu toate acestea, dragostea a perturbat planurile fetei. În timp ce era la facultate, l-a cunoscut pe Paul Frank Pelosi, cu care s-a căsătorit în cele din urmă în 1963. După nuntă, cuplul s-a mutat la New York, iar Nancy însăși a decis să se dedice familiei. Cei doi au crescut cinci copii.

În 1969, cuplul a părăsit New York-ul și s-a stabilit în San Francisco. A fost dificil să echilibreze îngrijirea a cinci copii și ambițiile politice, dar Nancy a făcut-o. Ea a organizat un club la ea acasă, unde se întâlneau membrii Partidului Democrat din SUA. Talentul, educația și munca grea lui Pelosi au fost apreciate la nivel înalt.
În 1976, aceasta lucrând în campania pentru guvernatorul Californiei Jerry Brown, iar cinci ani mai târziu a devenit președintele Partidului Democrat din stat.

Mult timp într-o poziție

În 1987, Nancy a devenit membră a Camerei Reprezentanților SUA din California. Ea a primit cel mai liniștit stat din toată America. Democrații și-au consolidat pozițiile aici de zeci de ani, așa că nu este de mirare că Pelosi a reușit să rămână în această poziție mult timp. În plus, alegătorii și politicienii au admirat sincer faptul că Nancy nu a ezitat să preia subiecte nepopulare. Așa că, în anii 1990, ea a ridicat probleme legate de LGBT și SIDA.

Deja în 2001, toată lumea știa despre Pelosi, atât de mult încât a fost numită „biciul Partidului Democrat”. Un an mai târziu, politicianul a condus Partidul Democrat în Congresul SUA, devenind prima femeie din istorie care a reușit acest lucru.

În timpul administrației lui George W. Bush, Pelosi, împreună cu alți colegi, a condamnat planul de creștere a numărului de trupe în Irak. Femeia a insistat că problema trebuie rezolvată cu ajutorul diplomației. Totodată, aceasta a fost deranjată de faptul că președintele țării risca inutil viața cetățenilor americani fără șansa de a avea vreun beneficiu strategic.

Vrea cu Obama, dar cu Donald nu

Dacă nu știați, este foarte apropiată de democratul Barack Obama, în ambele mandate l-a susținut și chiar l-a ajutat în implementarea reformei în domeniul sănătății. Dar cu Donald Trump, Pelosi nu s-a înțeles, părerile lor fiind tot timpul diferite.

Cei doi s-au certat de mai multe ori.  Nancy chiar a ajuns să rupă  o copie a discursului președintelui Statelor Unite chiar în timpul discursului său.

A fost cel mai politicos lucru pe care l-am putut face după un discurs atât de murdar”, a explicat politiciana actul ei.

Soțul lui Nancy, Paul, și-a susținut soția tot timpul, dar nu a făcut-o prea public. Nu era deloc îngrijorat de ce înălțimi atinsese ea și nu era deloc gelos. Dar la început a fost foarte stânjenit de atenția obsesivă a jurnaliștilor. S-a găsit rapid o soluție – Paul a decis să se apuce de afaceri.

Doi dintre cei cinci copii ai lui Nancy și Paul au ales profesii publice. Christina Pelosi este acum strateg politic pentru Partidul Democrat din California, iar sora ei, Alexandra, este jurnalist și documentarist.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...