Drăgușin a devenit cel mai scump jucător român din toate timpurile

Publicat: 11 ian. 2024, 19:34, de Cristian Matache, în SPORT , ? cititori
Drăgușin a devenit cel mai scump jucător român din toate timpurile

Jucătorul român Radu Drăgușin a semnat cu Tottenham Hotspur, una din echipele de anvergură din Premier League.

Radu Drăgușin a semna un contract până în vara lui 2029, iar salariul său va fi de 3 milioane de euro pe an. Suma de transfer este de 31 de milioane de euro: 25 de milioane sumă fixă și 6 milioane ca bonusuri.

Apărătorul echipei naționale de fotbal a devenit cel mai scump transfer al unui jucător român.

„Suntem încântați să anunțăm semnarea lui Radu Drăgușin de la Genoa, echipă din Serie A, sub rezerva autorizării internaționale și a unui permis de muncă. Internaționalul român a semnat un contract cu clubul care va dura până în 2030 și va purta tricoul cu numărul 6. 

Născut în capitala României, București, fundașul central și-a petrecut primii ani de viață la echipele locale Sportul Studentesc și Regal Sport București, înainte de a face transferul în Italia în 2018 pentru a ajunge la Juventus. 

Sosit la Bătrâna Doamnă la 16 ani, Radu a avansat rapid prin echipele de tineret din Torino, apărând pentru echipa Under-23 – care concurează în Serie C – la vârsta de 17 ani, înainte de a-și face debutul profesional și european la 18 ani, în decembrie 2020, cu o apariție de rezervă în victoria lui Juve în faza grupelor UEFA Champions League cu 3-0 împotriva lui Dinamo Kiev – un meci în care a jucat alături de Rodrigo Bentancur și Dejan Kulusevski. 

Debutul său în Serie A a urmat la scurt timp după aceea, când a făcut o apariție de ultimă oră împotriva lui Genoa mai târziu în aceeași lună”, a transmis Tottenham în prima parte a prezentării, pe site-ul clubului.