Drama fotbalistului român care a făcut spectacol la EURO: A pierdut casa la cămătari și a dormit prin scări de bloc

Publicat: 07 iul. 2024, 17:50, de Vlad Stefan Orjan, în SPORT , ? cititori
Drama fotbalistului român care a făcut spectacol la EURO: A pierdut casa la cămătari și a dormit prin scări de bloc
Foto: Profimedia

România a părăsit EURO 2024 în faza optimilor de finală, după o înfrângere de 0-3 în fața Olandei. Cu toate acestea, echipa națională condusă de Edi Iordănescu a lăsat o impresie pozitivă, iar mulți dintre fotbaliștii români au impresionat în Germania. Unul dintre aceștia a fost portarul Florin Niță, a cărui poveste de viață a fost dezvăluită recent și a impresionat pe toată lumea.

Florin Niță și povestea cutremurătoare: „Nu au putut să plătească și i-au luat casa”

Înainte de a ajunge titularul naționalei României și unul dintre cei mai buni portari din ultimii ani, Florin Niță a trăit momente extrem de dificile. Marius Șumudică, cel care l-a adus pe Niță la Gaziantep, a făcut dezvăluiri emoționante despre copilăria și adolescența fotbalistului.

„Îi cunosc, sunt o familie foarte unită. Probabil nu mai vrea să se întoarcă în Turcia pentru că nu mai poate să stea fără familie. În Gaziantep nu există școală cu profil englez, totul se predă în turcă și el nu poate să stea fără copii. E foarte greu să stea fără familie, e o problemă mare pentru el. Sunt o familie unită, a fost un băiat amărât. Mi-a povestit ce a trăit el, am plâns. A venit la mine în cameră, mi-a povestit ce a făcut, cum a pierdut casa la cămătari, au stat în Ferentari. Nu mai aveau pe unde să doarmă, dormeau prin scări de bloc. Părinții lui aveau nevoie de bani și au pierdut casa pe care o aveau în Ferentari, nu au putut să plătească și i-au luat casa. Au rămas pe drumuri, omul a muncit într-o fabrică de cozonaci,” a declarat Șumudică pentru Fanatik.ro.

Anul trecut nu avea echipă și era refuzat

Deși acum este recunoscut pentru performanțele sale, anul trecut Florin Niță se confrunta cu dificultăți în a-și găsi o echipă. „El muncea opt ore, mi-a povestit de când a avut probleme. Mi-a povestit că nu a vrut niciodată să plece din Periș, își ducea copiii la școală la Snagov cât erau în țară. Nu și-a dorit niciodată opulență, au fost oameni așezați, normali care tot timpul și-au văzut lungul nasului. Anul trecut nu avea echipă și îl refuzau pentru clauze minore, au fost două cluburi din fotbalul românesc. A vrut să își pună o clauză de 100.000 de euro, să fie liber să mai apere și în străinătate. Nu au fost de acord echipele respective și după l-am cunoscut,” a adăugat Șumudică.

Oficialii lui Gaziantep au mers în Germania pentru Florin Niță

Liber de contract în momentul de față, Florin Niță a fost ofertat insistent de Gaziantep, echipă de care s-a despărțit la finalul sezonului trecut. Oficialii clubului turc au mers în Germania, după eliminarea României de la EURO 2024, pentru a purta discuții față în față cu portarul român. Cu toate acestea, negocierile nu au avut succes, din cauza pretențiilor financiare ale lui Niță. Românul a solicitat un contract pe doi ani și un avans de 400.000 de euro la semnătură, condiții refuzate de Gaziantep.

Astfel, președintele clubului turc, Memik Yılmaz, a decis să se orienteze către un alt portar, iar un transfer este așteptat în următoarele zile, conform presei din Turcia.

Povestea lui Florin Niță este o dovadă a determinării și perseverenței, arătând cum, în ciuda dificultăților din trecut, a reușit să ajungă la un nivel înalt în fotbal.