Dramă în Dubai: Prințesa Latifa e ținută prizonieră de tatăl său (VIDEO)

Publicat: 18 feb. 2021, 00:03, de Eliza Popa, în Internațional , ? cititori
Dramă în Dubai: Prințesa Latifa e ținută prizonieră de tatăl său (VIDEO)

Prințesa Latifa, fiica conducătorului din Dubai, susține că este ținută prizonieră de către tatăl său, șeicul Mohammed bin Rashid al-Maktoum. Șeicul e o personalitate marcantă a Dubaiului și nu numai.

Postul de televiziun BBC a obținut un material video înregistrat pe un telefon trimis pe ascuns prințesei. În materialul video, prințesa declară că este păzită de poliție. Ea a fost prinsă în timp ce încerca să fugă din Emirate în 2018.

Înregistrarea video obținută de postul BBC surprinde o prințesă nefericită. Latifa susține că își duce viața în izolare, în spatele unor ferestre cu gratii și cu 30 de ofițeri de poliție care asigură, în schimburi, paza ei.

Pe de altă parte, șeicul susține că acționează în interesul prințesei, afirmații care au fost susținute de Mary Robinson, fost Înalt Comisar ONU pentru drepturilor omului, care a declarat în 2018 că prințesa este foarte bine îngrijită.

Captivă timp de trei ani

Potrivit corespondentului BBC, citat de Radio România Actualități, prințesa Latifa a fost ținută captivă într-o vilă din centrul orașului Dubai, timp de trei ani. Doar odată d a primit permisiunea de a părăsi vila a fost în 2018, când a luat prânzul cu Mary Robinson, care susținea la vremea respectivă că „este foarte bine îngrijită de familia ei iubitoare”.

Cu doar câteva luni în urmă, telefonul ei secret a dispărut, iar Mary Robinson a transmis postului BBC că, acum, este de părere că la vremea respectivă a fost păcălită și că nu ar fi cunoscut motivul real al întrevederii ei de la acea vreme cu prințesa.