Dreptate pentru Adriana Bahmuțeanu. Dosar penal pentru sechestrarea lui Eduard și Maximus pe numele fraților mai mari
La două săptămâni de la tragica dispariție a fostului ei partener, Silviu Prigoană, jurnalista Adriana Bahmuțeanu a obținut o primă victorie legală în încercarea de a-și vedea copiii, Maximus și Eduard. Situația a luat o turnură dramatică după ce aceasta a acuzat că cei mici au fost ținuți în vila tatălui lor, sub grija fraților mai mari, Honorius și Silvius, fiind împiedicată să ia legătura cu ei.
Adriana Bahmuțeanu câștigă lupta cu fiii lui Prigoană
Silviu Prigoană a încetat din viață pe 12 noiembrie 2024, lăsând în urmă o familie îndurerată și o situație complicată. Deși jurnalista a dorit să fie alături de copiii ei imediat după decesul tatălui lor, accesul i-a fost interzis. Aceasta a afirmat că motivele din spatele acestei restricții ar avea legătură cu interese financiare, în special cu averea considerabilă pe care Prigoană a lăsat-o în urmă.
În fața acestor obstacole, Adriana Bahmuțeanu a depus o plângere penală împotriva lui Honorius Prigoană, acuzându-l de rele tratamente aplicate minorilor, lipsire de libertate și nerespectarea hotărârilor judecătorești.
„S-a înregistrat dosarul, ceea ce înseamnă că, din punct de vedere formal, plângerea a îndeplinit toate condițiile legale. Se efectuează o urmărire penală in rem în vederea identificării tuturor persoanelor ținând de infracțiunile pe care le-am reclamat.
Ca o noutate, pot spune, însă, că dosarul va pleca de la Secția 10 Poliție la Parchetul Curții de Apel întrucât în cauză vor fi făcute cercetările și pentru un avocat. Așadar, competența aparține Parchetului Curții de Apel București (…) Procurorii de la Parchetul Curții de Apel au preluat cauza, deci nu este doar o cercetare la poliție, deci arată totuși un grad de seriozitate să zicem din această perspectivă”, a declarat avocatul Chiciu, în exclusivitate pentru Spynews.ro.
Avocatul Adrianei Bahmuțeanu, Adrian Chiciu, a explicat că plângerea penală a fost acceptată formal și că dosarul a fost transmis procurorilor de la Parchetul Curții de Apel București. Aceasta este o etapă importantă, deoarece implică o cercetare mai amplă și subliniază gravitatea situației.
Acesta a ridicat problema lipsei de reacție a autorităților în fața unui astfel de abuz.
„Eu mă gândesc la o extindere a cercetărilor și pe alte infracțiuni, și pe alte persoane, pentru că acolo au fost și funcționarii statului, persoane care au stat și au privit cum o mamă stă la ușă și nu poate să intre în contact cu copiii ei, deși avea dreptul legal. Când autoritățile statului sunt pasive la așa ceva, eu cred că trebuie să explice de ce sunt pasive și de ce nu intervin conform competențelor legale, că de aia sunt autorități.
Dosarul trebuie să ajungă în instanță. Dosarul trebuie să primească o soluționare din partea Parchetului Curții de Apel sau dacă nu este identificată vinovăția unui avocat, dosarul va fi retrimis la procurorii de la pe lângă Parchetul Judecătoriei Sector 3.
Așadar, până să ajungă în instanță, dosarul trebuie soluționat de procurori. Adriana Bahmuțeanu are dreptul acesta (n.r. să își vadă copiii). De ce până acum nu și l-a exercitat și de ce a fost împiedicată să și-l exercite, vor trebui să ne răspundă procurorii”, a mai spus avocatul Chiciu.
După nouă zile de la moartea lui Silviu Prigoană, Adriana Bahmuțeanu a reușit în sfârșit să își vadă copiii. Aceasta consideră însă că lupta este departe de a se fi încheiat, fiind hotărâtă să clarifice circumstanțele care au dus la această situație.
Conform declarațiilor avocatului, cazul va continua să fie investigat de Parchetul Curții de Apel București, dar există și posibilitatea ca dosarul să fie redistribuit Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, dacă nu vor fi identificate fapte de competența Parchetului Curții de Apel.