Drepturile pasagerilor care folosesc avionul, încălcate în pandemie

Un raport publicat de Curtea de Conturi Europeană arată că în pandemie companiile aeriene europene au încălcat drepturile pasagerilor. Situaţia a fost tolerată de guvernele statelor Uniunii Europene.

Aceste guverne nu au condiţionat ajutoarele de stat oferite acestor companii de rambursarea contravalorii biletelor pentru zborurile anulate. Cu alte cuvinte, deşi legal companiile aeriene din UE sunt obligate să le restituie pasagerilor banii pentru zborurile anulate, multe dintre ele i-au forţat să accepte vouchere în locul rambursărilor.

Din păcate, foarte mulţi pasageri nu-şi cunosc drepturile şi prin urmare au acceptat voucherele, deşi erau îndreptăţiţi să le fie rambursată contravaloarea biletelor, se mai arată în raport. Zilele acestea, Comisia Europeană a cerut companiilor aeriene din UE să gestioneze mai bine anularea zborurilor, și să le dea banii pasagerilor, pe biletele cumpărate și încă nerambursate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

recunoaștere facială

Amazon prelungeşte interdicţia pentru poliţie de a folosi Rekognition

Amazon prelungeşte interdicţia pentru poliţie de a folosi software-ul său de recunoaştere facială Rekognition, o tehnologie controversată din cauza riscurilor de discriminare, relatează AFP. Gigantul...

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...