Drepturile pentru celebrul meme „Disaster Girl”, vândute cu o sumă uriașă

Cu toții am văzut cel puțin o dată circulând pe internet fotografia cu Zoë Roth, fata din celebrul meme „Disaster Girl”, cu un zâmbet diabolic pe față.

Zoë a decis acum să profite de pe urma succesului atins de meme-ul său, așa că a vândut imaginea la o licitație de tip NFT- un certificat de proprietate digitală. Tânăra, acum în vârstă de 21 de ani, a vândut fotografia originală cu 473.000 de dolari, informează BBC.

Povestea din spatele meme-ului

În ianuarie 2005, Zoë Roth și tatăl ei Dave au mers să vadă un incendiu controlat, un foc pornit intenționat pentru a curăța o proprietate, în cartierul lor din Mebane, Carolina de Nord. Atunci, Dave Roth, un fotograf amator, i-a făcut o poza fiicei sale zâmbind răutăcios în fața focului.

După ce a câștigat un premiu în 2008, imaginea a devenit virală când a fost postată online. iar Zoë s-a arătat încântată să vadă fotografia sa distribuită în sute de variante în mediul online.

Pur și simplu o faci să se potrivească oricum vrei să o potrivești. Îmi place să le văd pentru că niciodată nu aș face nimic din ce ilustrează, dar îmi place să văd cât de creativi sunt oamenii”, a spus ea pentru New York Times.

O mare parte a încasărilor din vânzările imaginii vor merge către organizații caritabile, iar de restul, Zoë își va achita împrumutul studențesc.

Să fie într-un meme și să devii viral este un lucru, dar felul în care internetul mi-a păstrat fotografia și a păstrat-o virală, a păstrat-o relevantă, este ceva nebunesc pentru mine. Sunt foarte recunoscătoare pentru întreaga experiență”, a mai adăugat Zoë.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Cifrele dezastrului pentru România după privatizarea Petrom EXCLUSIV

Legea care a “legalizat” vânzarea Petrom către OMV este nulă de drept. PUTEREA.RO vă prezintă ÎN EXCLUSIVITATE date care demonstrează, încã de la momentul...