Drobeta-Turnu Severin intră de azi în carantină

Drobeta-Turnu Severin este primul mare oraş al României care intră în carantină în valul patru al pandemiei. Vor fi restricţii de circulaţie pe toată durata zilei, magazinele vor închide la ora 18, iar restaurantele şi chiar terasele se închid.

Şi totul din cauză că spitalele sunt sufocate de pacienţi, iar mulţi dintre bolnavi ajung să moară înainte de a fi trataţi într-o secţie ATI. Rata de vaccinare este de numai 30%. Carantina intră în vigoare de luni seara, de la ora 20.00, pentru două săptămâni. Şcolile revin online, nu vor mai putea fi organizate nunți și botezuri, iar circulaţia persoanelor va fi permisă doar pentru motive bine întemeiate, măsură de la care sunt exceptaţi cei care au schema completă de vaccinare sau au trecut prin boală. În schimb, sălile de jocuri de noroc sau de fitness vor rămâne închise.

Unii turişti nu aflaseră încă de restricţii

Pentru cadrele medicale situaţia pare fără ieşire. Restricţii suplimentare au fost hotărâte şi pentru municipiul Sibiu. Masca a devenit obligatorie peste tot în spaţiile publice, iar localurile se închid în weekend la ora 22. Şi tot de atunci circulaţia este restricţionată – excepţie fac persoanele vaccinate.

Unii turişti nu aflaseră încă de restricţii şi nici nu ştiau că purtarea măştii este obligatorie peste tot. De luni, situaţia va fi reanalizată de autorităţi întrucât incidenţa cumulată a ajuns la 8,5 la mia de locuitori, potrivit stiritvr.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole