Drogul care poate ucide 150 de oameni pe zi, a ajuns și în România!

Drogul care a terorizat întreaga lume a ajuns în România! Polițiștii au percheziționat casele lui Vlad Pascu și ale celor din anturajul său și au găsit o substanță care i-a transformat pe adolescenți în zombi.

Acest medicament este responsabil pentru aproximativ 150 de decese în fiecare zi în Statele Unite. Fentanylul este de 50 de ori mai puternic decât heroina și de 100 de ori mai puternic decât morfina, ceea ce îl face unul dintre cele mai periculoase medicamente care a ajuns pe piață. Acest medicament a ajuns recent în Europa.

Creează stări de dezechilibru majore, dând o senzație falsă de liniște, de relaxare, de rupere de realitate. Este foarte periculos dacă este consumat la volan, în sensul că încetinește reflexele, apar distorsiuni auditive și vizuale, se confundă obiectele. El se consumă în general în compoziție cu un drog stimulant al sistemului nervos central. Stau aplecați, nu mai realizează care este cerul, care este pământul. Nu pot comunica„, a declarat, Cătălin Țone, expert antidrog.

Adicția se instalează de la prima doză. Este un prag important de instalare a dependenței, și cu siguranță dacă apare a doua, a treia doză, atunci lucrurile scapă de sub control. Dacă adicția se instalează în perioada adolescenței, chiar dacă reușește să își rezolve situația, rămâne cu sechele„, a aratat expertul antidrog. 

Există un antidot pentru supradozajul cu fentanyl. Naloxona, cunoscută și sub numele de Narcan, este un medicament administrat intranazal imediat după expunere, care poate inversa efectele opioidelor în doar câteva minute. În străinătate, majoritatea ofițerilor de poliție poartă medicamente de urgență. Cu toate acestea, este foarte greu să găsești aceste medicamente în România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole