Drone căzute în România. Oficial al Ambasadei Rusiei la București, convocat de urgență la MAE

Publicat: 10 sept. 2023, 10:00, de Florentin Lucaniuc, în News , ? cititori
Drone căzute în România. Oficial al Ambasadei Rusiei la București, convocat de urgență la MAE

România reacționează după ce resturi dintr-o a doua dronă au fost găsite pe malurile Dunării. Ministerul de Externe a convocat un oficial al ambasadei Rusiei la București pentru a da explicații.

Însărcinatul cu afaceri a.i. al Ambasadei Federației Ruse la București a fost convocat, sâmbătă, de urgență, la MAE, acolo unde secretarul de stat Iulian Fota a transmis „protestul față de violarea spațiului aerian al României”, conform unui comunicat de presă, ca urmare a descoperirii resturilor de dronă lângă granița cu Ucraina.

Citește și: Dronele dau bătăi de cap MApN. Nu se știe când și cum au ajuns resturile din ultima căzută pe malurile Dunării

„Din dispoziția ministrului afacerilor externe, însărcinatul cu afaceri a.i. al Ambasadei Federației Ruse la București a fost convocat de urgență sâmbătă, 9 septembrie, la Ministerul Afacerilor Externe, la nivel de secretar de stat. Secretarul de stat pentru afaceri strategice Iulian Fota a transmis protestul părții române față de violarea spațiului aerian al României, urmare a identificării pe teritoriul țării noastre, în proximitatea frontierei cu Ucraina, a unor fragmente de dronă, similare cu cele utilizate de forțele ruse în cadrul agresiunii împotriva Ucrainei”, potrivit sursei citate.

Citește și: De frica dronelor „rătăcite” americanii trimit avioane F-16 suplimentare să vegheze România

„Totodată, oficialul român a condamnat atacurile sistematice, nejustificate și brutale ale forțelor ruse împotriva populației și infrastructurii civile ucrainene, inclusiv a celei de pe Dunăre, din apropierea frontierei cu România, acestea generând riscuri de securitate pentru cetățenii români din zona de proximitate. Secretarul de stat Iulian Fota a solicitat ferm părții ruse să înceteze acțiunile la adresa populației și a infrastructurii ucrainene, inclusiv a celor care ar amenința în orice fel siguranța și securitatea cetățenilor români din regiune”, a mai transmis MAE.