Drulă deschide robinetul banilor pentru turcii de pe autostrada de centură a Capitalei

Ministerul Transporturilor, prin Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, decontează milioane de euro pentru autostrada de centură a Capitalei.

Turcii de la Alsim Alarko încasează milioane de euro pentru construcția celui mai important proiect de infrastructură din jurul Capitalei. Potrivit Registrului Operațional Generator de Obligații de Plată al CNAIR, pentru proiectarea si execuția autostrăzii de centură București, km 0-100, lotul 2, km 69-85, aferent centurii de sud, Alsim Alarko a înregistrat o factură în valoare de circa 19,5 milioane lei.

Turcii de la Alsim Alarko au ușa deschisă la Ministerul Transporturilor, respectiv CNAIR. În februarie-martie, după vizita ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă pe santierul autostrăzii de centură sud a Capitalei, turcii de la Alsim Alarko și Nurol Insaat au facturat peste 40 milioane euro, avans pentru lucrări.

Turcii de la Alsim Alarko au depus o factură record pentru proiectarea și execuția autostrăzii de centură a Bucureștiului. Nici nu s-a uscat ștampila pe ordinul de începere a lucrărilor pentru lotul 1 al Autostrăzii de Centură București Sud (A0 Sud), document înmânat de ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, că turcii de la Alsim Alarko au înregistrat la CNAIR o factură în valoare de 132,6 milioane lei.

Potrivit unor surse guvernamentale, factura în valoare de 132,6 milioane lei înseamnă avansul pentru lucrări, valoarea contractului fiind de 830.679.662,15 lei, fără TVA. Lotul 1 din autostrada de centură a Capitalei, A2 – CF902 (Jilava), are o lungime de16,3km, constructor este Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret AS, contractul fiind semnat în august 2019.

Și turcii de la Nurol Insaat încasează un avans substanțial pentru un lot din autostrada Transilvania. Mai exact, NUROL INSAAT VE TICARET A.S. a depus la CNAIR o factură, în valoare de 68,56 milioane lei, avans pentru contractul de „Proiectare și execuție Autostrada Brașov – Târgu Mureș – Cluj – Oradea, Secțiunea 3B: Mihăiești – Suplacu de Barcău, Subsecțiunea 3B5: Nușfalău – Suplacu de Barcău (km 66+500 – km 80+054.044)”.

Contractul în valoare de 384.138.887,89 lei fără TVA a fost semnat cu antreprenorul NUROL INSAAT VE TICARET A.S. Lungimea acestui tronson este de 13,54 km. Durata acestui proiect este de 24 de luni, dintre care: 6 luni perioada de proiectare și 18 luni perioada de execuție a lucrărilor.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole