Drum expres între Galați – Brăila – Slobozia și Autostrada A2. Șefii consiliilor județene au semnat protocolul cu CNAIR

După mai mult de 30 de ani în care zona a fost izolată de restul țării din cauza lipsei legăturilor rutiere de transport rapid, consiliile județene din sud-est încearcă să preia un rol mai important în construcțiile de drumuri din regiune care să facă legătura cu Autostrada A2 și vestul țării, devenind parteneri cu Ministerul Transporturilor și CNAIR în coordonarea acestor proiecte.

La Ministerul Transporturilor, a fost semnat, în prezența ministrului Sorin Grindeanu, un protocol de colaborare între CNAIR și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară înființată de Consiliile județene din Galați, Brăila, Ialomița și Călărași, pentru realizarea unui drum expres pe ruta  Galați – Brăila – Slobozia (Ialomița) – Drajna – Autostrada A2 – Chiciu (Călărași).  

Obiectivul asocierii Galaţi-Brăila-Ialomiţa-Călăraşi: „să fructificăm orice şansă de conectare a regiunii la marile reţele de transport

Pe 14 ianuarie, Consiliile Judeţene din Galaţi, Brăila, Ialomiţa şi Călăraşi, au pus bazele unei Asociaţii de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) pentru dezvoltarea infrastructurii de transport de interes strategic în această zonă a ţării. Asociația de dezvoltare este o alianţă a celor patru judeţe pentru implementarea proiectelor majore în infrastructura de transport. Sediul asociației a fost stabilit la Galaţi, iar conducerea executivă e asigurată de președintele CJ Galați, Costel Fotea.

„Practic, este o alianţă administrativă pentru dezvoltarea acestei regiuni a ţării. Împreună, vom elabora, coordona şi implementa proiecte majore în infrastructura de transport şi vom atrage fonduri, europene sau de la bugetul de stat, pentru dezvoltarea economică a celor patru judeţe, inclusiv prin atragerea de investitori. Ne propunem să fructificăm orice şansă de conectare a regiunii la marile reţele de transport”, a declarat Costel Fotea.

Un prim proiect coordonat de noua asociere administrativă este construirea drumului TransRegio Galaţi – Brăila – Slobozia- Drajna – Autostrada A2 – Chiciu, în parteneriat cu Ministerul Transporturilor.

Ministerul Transporturilor a încheiat 6 protocoale pentru transferarea unor proiecte de drumuri la administrațiile locale

Tot astăzi, președintele Consiliului Județean Galați a semnat și protocoale de colaborare pentru preluarea de la Ministerul Transporturilor a unor obiective de interes local, printre care realizarea studiilor de fezabilitate și a documentației tehnice pentru în vederea construirii unui drum de legătură între viitoarea Centură Mare a Galațiului și Drumul Expres Galați – Brăila, aflat deja în fază avansată de construire, precum și pentru modernizarea DN25 Galați-Tecuci, pe o lungime de peste 40 de kilometri.

Miercuri, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a semnat şase protocoale cu autorităţile locale, în continuarea procesului de descentralizare a proiectelor de infrastructură rutieră.

Printre obiectivele menţionate se află, pe lângă cele menționate deja, elaborarea studiilor de fezabilitate necesare autorizaţiilor de construire pentru Varianta de ocolire Curtea de Argeş, Drumul de ocolire Municipiul Reşiţa şi pentru Varianta de ocolire Băbeni (judeţul Vâlcea).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...

Caracatița uriașă a intereselor baronului PSD Horia Teodorescu îngroapă Tulcea în gunoaie

Un document exploziv ajuns la mai multe instituții de forță ale statului scoate în evidență uriașa caracatiță a intereselor țesută de baronul PSD de...