Drumul spre Casa Albă trece prin Florida

Michael Bloomberg, unul dintre cei mai bogați oameni de afaceri din SUA și fost primar al metropolei New York a declarat pentru Miami Herald că drumul spre Casa Albă trece prin Florida.

Contextul declarației sunt, desigur, alegerile prezidențiale din SUA. Florida înseamnă 14 milioane de alegători și o piață de deschidere uriașă, dată de cele 10 trusturi media puternice existente aici. „Florida poate fi intimidantă din cauza dimensiunii sale, dar este singurul stat care, cu de la sine putere, îi poate bara lui Trump drumul spre un al doilea mandat”, este de părere Joshua Karp, consultant politic.

Trump are priză la alegătorii “latino”

Bloomberg investește 100 de milioane de dolari în campania din Florida a lui Joe Biden și afirmă că intenționează să se concentreze în special pe alegătorii hispanici, comunitate-cheie care ar putea schimba soarta alegerilor. Ultimele sondaje de opinie au arătat că Donald Trump are în 2020, un scor mai bun în rândul alegătorilor „latino” decât avea în 2016. Semn că simpatia hispanicilor pentru președinte a crescut în acești patru ani de mandat. RealClearPolitics comentează că Joe Biden și Donald Trump sunt despărțiți de un singur procent în Florida, scor ce se încadrează în marja de eroare a sondajelor politice. Și este aceeași marjă întâlnită și la alegerile din 2016, când Trump a revenit din urmă, a câștigat Florida și a câștigat Casa Albă, în dauna lui Hillary Clinton.

„În Florida, votarea începe pe 24 septembrie, astfel încât nevoia de a injecta rapid capital real în acest stat este una”, a afirmat consilierul lui Bloomberg, Kevin Sheekey, pentru Washington Post. Potrivit analizelor din presa americană, apelând la ajutorul financiar al lui Michael Bloomberg pentru Florida, democrații își pot permite acum să redirecționeze resursele de campanie spre alte state, în special în Pennsylvania, acolo unde Trump conduce.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole