Duel verbal. Cîțu: „Am convins o Românie să fiu prim-ministru”. Orban: „Candidatul oficial am fost eu”

Președintele liberalilor, Ludovic Orban, îl contrazice pe Florin Cîțu care susține că „a convins o Românie să fie prim-ministru”. Disputa verbală apare în contextul în care ambii sunt în campanie electorală pentru ocuparea fotoliului de lider al partidului.   

Candidatul oficial pentru funcția de prim-ministru al PNL în campania electorală am fost eu. La negocieri, după prima formă a mandatului – Florin Cîțu premier și eu președinte al Camerei Deputaților, am flexibilizat mandatul, după un blocaj de șase zile, cu o a doua variantă – Ludovic Orban premier și Florin Cîțu președinte al Senatului. Asta a deblocat negocierile.

Până la urmă preferința pentru Florin Cîțu, între Florin Cîțu și eu premier, a fost manifestată de partenerii de la USR PLUS. Până una-alta, negocierile au fost conduse de mine. Deci negocierile de formare a acestei coaliții au fost conduse de președintele PNL, adică de mine”, a declarat Ludovic Orban vineri, în cadrul unei conferințe de presă.

Reacția liderului PNL vine după ce joi Florin Cîțu, aflat într-o vizită în Alba, s-a referit și la competiția internă cu Ludovic Orban pentru șefia PNL și la susținerea pe care încearcă să o obțină de la organizațiile din teritoriu ale partidului.

Cred că am convins o Românie să fiu prim-ministru și să fiu susținut de coaliție, cred că este mai simplu să conving niște colegi să mă susțină la președinția PNL”, a spus Florin Cîțu.

La congresul PNL, care va avea loc pe 25 septembrie, și-au anunțat candidatura pentru președinția formațiunii Ludovic Orban și Florin Cîțu.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole