Duelul giganților social media. De ce se războiesc Twitter și Meta?

Publicat: 07 iul. 2023, 11:00, de Florentin Lucaniuc, în Internațional , ? cititori
Duelul giganților social media. De ce se războiesc Twitter și Meta?

Până să intre în ring, Mark Zuckerberg și Elon Musk se duelează prin intermediul afacerilor pe care le au în social media.

Disputa dintre Elon Musk şi Mark Zuckerberg s-ar putea duce şi în tribunale, pe lângă ringul de luptă, după ce Meta a lansat joi o nouă reţea socială, numită Threads, care copiază aproape în întregime Twitter.

La câteva ore după ce Meta a lansat Threads, Mark Zuckerberg, şeful companiei, a primit o scrisoare de la avocaţii Twitter, care îl acuză pe acesta că a recrutat în mod sistematic foşti angajaţi Twitter, cu scopul de a-i afla secretele comerciale.

„Twitter intenţionează să-şi protejeze drepturile de proprietate intelectuală şi cere ca Meta să ia măsuri imediate pentru a opri folosirea secretor comerciale sau ale altor informaţii confidenţiale care aparţin Twitter” se arată în scrisoare.

Pe scurt, compania lui Elon Musk acuză Meta că i-a recrutat o parte dintre angajaţii pe care i-a dat afară şi că, folosindu-se de aceştia, a copiat modul în care funcţionează Twitter, lansând astfel Threads.

Un reprezentant Meta a răspuns, pentru presa americană, că acuzaţiile sunt lipsite de fundament şi că niciun fost angajat Twitter nu face parte din echipa de ingineri care lucrează la Threads.

La doar 16 ore de când a fost lansată, reţeaua socială Threads a trecut deja de 30 de milioane de utilizatori, deşi nu este încă disponibilă în Uniunea Europeană. Aceasta este deja pe primul loc în magazinele de aplicaţii din ţările în care a fost lansată.