Duminică punem ștampila pe noul București

Un oraș cu apă caldă, fără dosar cu șină și fără sute de ore pe an pierdute în trafic. Candidatul PNL pentru Sectorul 3, Adrian Moraru, susținut de Alianța USR-PLUS are soluții simple pentru problemele bucureștenilor.

Orice șofer care intră în Capitală vede limitarea de viteză și vede plăcuța cu „București oraș martir”. Da, s-a murit la revoluție pentru libertate. Dar de 30 de ani încoace încă nu am rezolvat problema apei calde. Avem într-adevăr libertatea de a face glume despre asta: a venit apa caldă? a venit, da-i rece. Nu s-a rezolvat nenorocirea birocrației. Stăm la cozi la ghișee ca pe vremea răposatului dictator, iar dosarul cu șină nu e o legendă urbană, este ceva fără de care luăm cozile din instituții de la cap dacă ne lipsește. Nu s-a rezolvat problema traficului. Stăm în intersecții cu orele și la dus, și la întorsul de la serviciu și suntem deja experți în scurtături prin cartierele dormitor, în speranța că reușim să scurtăm cu câteva minute statul la volan.

De ce a devenit asta rutina zilnică a bucureșteanului?

Pentru că administrația PSD a Capitalei a rămas încremenită în birocrația anilor 80. În ultimul mandat, s-a vorbit de sincronizarea semaforizării, de investiții în rute ocolitoare și de îmbunătățirea transportului în comun. Ce s-a întâmplat de fapt? Cozile din intersecții s-au mărit, iar zestrea RATB s-a înnoit cu niște autobuze turcești, care mai mult se strică decât merg. Încălzim apa cu ibricul, luăm suc și biscuiți în mașină ca să avem când stăm în trafic. București, oraș martir într-adevăr.

Candidații Partidului Național Liberal au venit cu soluții concrete, simple, aplicabile imediat pentru a îmbunătăți viața bucureșteanului, pentru că de fapt asta trebuie să facă aleșii locali.

În sectorul 3, Adrian Moraru, candidatul PNL susținut de USR-PLUS vine în fața comunității cu propuneri concrete: pentru deblocarea traficului, sensuri unice care să fluidizeze rutele ocolitoare. Transformarea străzilor secundare în străzi cu sens unic duce la dublarea numărului de locuri de parcare – nu mai trebuie explicat care e problema bucureșteanului cu parcarea în Capitala oraș martir. Digitalizarea Primăriei Sectorului 3 este obligatorie, primăria trebuie să fie la un click distanță de cetățean. Este inacceptabil să plimbăm hârtii și dosare și copii la hârtii și dosare și să ne căciulim pe la ghișee în era digitală.

De asemenea, comunitatea trebuie să devină un partener al administrației – să fie parte a deciziilor luate, a proiectelor adoptate, Bucureștiul este un oraș al oamenilor, nu al rudelor angajate de pesediști în instituții. Bugetele și cheltuielile trebuie să fie transparente și explicite, epoca tunurilor din banii publici trebuie să se încheie. Epopeea bordurilor puse una peste alta, a hârtiilor pierdute și a firmelor căpușă trebuie să se încheie acolo unde spune legea – la parchete.

Adrian Moraru, PNL, USR și PLUS propun un București nou, corect, transparent, deschis și civilizat. Cu prioritizarea cheltuirii banilor publici pentru infrastructură, sănătate și educație. Cu spații verzi, cu parcuri și cu locuri de joacă pentru cei mici. Un oraș în care martiriul să rămână doar la nivelul Revoluției din 1989, nu să se regăsească în chinul zilnic de a sta în trafic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Caracatița politică și de afaceri din Dolj, păstorită de SRI, denunțată...

Un denunț exploziv la Serviciul Român de Informații, făcut de un afacerist din Craiova, cu circa o lună înainte ca Eduard Hellving să plece...