Dumitru Buzatu, șeful CJ Vaslui, urmează să fie arestat pentru 30 de zile

Într-un anunț șocant pentru lumea politică și administrativă din județul Vaslui, Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean (CJ) Vaslui, se află în centrul unui scandal de corupție, fiind reținut și pus sub acuzare pentru luare de mită. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Iași au dispus măsuri drastice începând cu data de 23 septembrie 2023.

Conform ordonanței procurorilor, cazul este construit pe baza datelor și probelor care sugerează o serie de fapte grave comise de către Buzatu Dumitru în perioada 08.05.2023 – 07.09.2023. Inculpatul, în calitatea sa de președinte al CJ Vaslui, ar fi pretins sume de bani de la un om de afaceri, care este și martor în această cauză. Suma cerută reprezenta un procent de 10% din valoarea unui contract de achiziție publică, încheiat între omul de afaceri și Consiliul Județean Vaslui, cu obiectul modernizării și reabilitării unor drumuri din județul Vaslui. Scopul acestei cereri ilegale ar fi fost asigurarea unor condiții favorabile pentru derularea contractului, mai ales în ceea ce privește plata facturilor.

Evenimentele s-au accelerat și au condus la reținerea lui Buzatu Dumitru la data de 22 septembrie 2023, când acesta ar fi primit o sumă considerabilă de bani, în valoare de 1.250.000 de lei. Această operațiune a avut loc în contextul unei acțiuni de constatare a infracțiunii în flagrant delict, iar acum președintele CJ Vaslui este confruntat cu acuzații grave de corupție.

În conformitate cu prevederile legale, inculpatului Buzatu Dumitru i s-au adus la cunoștință atât calitatea procesuală, cât și acuzațiile care îi sunt aduse. Urmează ca în data de 23 septembrie 2023, acesta să fie prezentat în fața Tribunalului Vaslui, cu propunerea de a-i fi aplicată măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile.

Cazul lui Dumitru Buzatu atrage atenția asupra necesității continue de a combate corupția la nivelul administrației publice locale și reamintește importanța justiției independente în lupta împotriva acestui fenomen nociv. Cu toate că orice inculpat este considerat nevinovat până la dovedirea faptei, această situație generează îngrijorări și pune în lumină necesitatea unei guvernări transparente și responsabile, în beneficiul cetățenilor.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole