După ce Rusia a cerut României să recunoască faptul că trimite arme Ucrainei: Mesajul lui Vasile Dîncu

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a reacționat după ce Ministerul rus de Externe a cerut Guvernului României să recunoască public că trimite arme Ucrainei.

“V-am vorbit despre războiul 5D pe care Rusia în acest moment îl duce față de toate țările din Europa centrală și de Est, un război hibrid pornit cu mult timp în urmă în care din când în când, cam o dată la 30 de zile, mai apare un purtător de cuvânt care acuză România de diverse lucruri, că furnizează armament sau că furnizează instruire sau că furnizează soldați, mercenari.

Toate acestea sunt elemente ale războiului împotriva Ucrainei și României, împotriva coaliţiei internaţionale care sprijină în acest moment războiul drept pe care Ucraina îl are pentru apărarea teritoriului. Tratăm ca atare asemenea încercări de a manipula opinia publică, fac parte din războiul de manipulare şi propaganda a Rusiei”, a declarat Vasile Dîncu, aflat la forumul Black Sea and Balkans Security.

Cele două părți se consultă continuu

Ministrul Apărării a spus că a avut o întrevedere cu omologul său ucrainean, precizând că cele două părți se consultă continuu:

Ne vom întâlni probabil pe 8 septembrie cu Comitetul de Sprijin pentru Ucraina şi discutăm despre poziţiile comune, nevoile pe care îl au în acest moment Ucraina şi cei care apară în acest moment Ucraina şi evident că noi românii suntem avocaţii specializaţi şi credibili şi ai Ucrainei şi susţinem cauza ucraineana cu toată forţa noastră, ne consultăm continuu”, a adăugat ministrul.

Reamintim faptul că purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de externe, Maria Zaharova, a declarat că România trimite arme Ucrainei și a invitat Bucureștiul să nu se mai ascundă după generalități de tipul „asistență umanitară”, potrivit Mid.ru.

3 COMENTARII

 1. – Pe 30 august la șase dimineața toată lumea a fost aliniată și informată despre asta. La început au spus că recrutează voluntari. Li s-a cerut să completeze chestionare. Ce pot să spun: băieți, nu relaxăm rulourile – ne facem rucsacuri și ne pregătim. Ei au promis la început 100, apoi 300 de mii de ruble pe lună. Serviți timp de jumătate de an și renunțați fără antecedente penale și fără supraveghere. Și dacă sunteți ucis – cinci milioane pentru familie – un prizonier care ispășește o pedeapsă în colonia corecțională nr. 2 (Rostov) a spus corespondentului editorial .

  https://161.ru/text/world/2022/09/03/71626298/

  Surse separate le-au spus editorilor 161.RU despre recrutarea condamnaților în coloniile corecționale nr. 1 , nr. 14 și nr. 9.

  Prizonierii din regiunea Rostov sunt înscriși în număr mare pentru o operațiune specială. FSIN neagă recrutarea

 2. De ce majoritatea oamenilor care au fost împotriva vaccinurilor Covid19 apără acum Rusia, spunând că NATO este de vină pentru războiul din Ucraina?

  Ce se întâmplă când submarinele rusești încep să scufunde nave de marfă ucrainene în Marea Neagră?

  Rusii au submarine de 6 Kilo in Marea Neagra.

  Ar considera NATO că prăbușirea intenționată a reactoarelor Ucrainei este un atac nuclear?

  A dat Putin o lecție țărilor NATO și Occidentului, atacând Ucraina?

  China realizează că Rusia a devenit o putere militară medie. Fără arma sa nucleară, Rusia nu ar mai impresiona pe nimeni.

  China vede, de asemenea, cum reacționează țările NATO la dictatorul Putin?

  China știe ce se va întâmpla dacă va ataca Taiwan-ul în încercarea de a prelua controlul asupra acestuia în viitor?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...