După două luni de la intervenție, primul pacient cu transplant de inimă de la un porc modificat genetic a decedat

Prima persoană din lume căreia i-a fost trasplantată o inimă de la un porc modificat genetic a decedat, transmit agențiile de știri internaționale.

Viața lu David Bennett, în vârstă de 57 de ani, a fost prelungită  cu două luni în urma acestei intervenții chirurgicale de transplant. Starea de sănătate a lui David a început să se deterioreze în urmă cu câteva zile, decesul fiind declarat la 8 martie.

David suferea de o boală de inimă în fază terminală și a fost informat asupra riscurilor asociate acestui tip de intervenție, care i-a mai dat două luni de viață după transplantul de cord.

Transplantul a fost realizat de o echipă de medici de la Centrul Medical al Universității din Maryland. Pentru a efectua acest transplant, ei au primit o dispensă specială din partea Autorității de reglementare medicală din SUA, deoarece Bennett nu era eligibil pentru transplant uman, dar era în pericol de moarte. Înainte de transplant, efectuat la 7 ianuarie a.c., Bennett era imobilizat la pat și supraviețuia fiind conectate la aparate.  

Deznodământul i-a afectat și pe medicii care au efectuat transplantul, admirându-i curajul cu care a luptat până la capăt.

Fiul lui Bennett, David Jr, a spus că speră că transplantul tatălui său va fi „începutul speranței și nu sfârșitul”, potrivit agenției de știri AP și BBC.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...