După reducerea salariilor, Papa Francisc îi determină pe înalții prelați să-și plătească chiria

Papa Francisc a decis să pună punct avantajelor imobiliare de care beneficiau până acum cardinalii și înalții funcționari ai Sfântului Scaun, în special prin exceptarea de la plata chiriei, a transmis, miercuri, site-ul oficial al Vaticanului.

În baza acestei decizii papale, șefii și responsabilii Sfântului Scaun sunt îndemnați să facă un ”sacrificiu” în fața constrângerilor economice plătind la prețurile pieței pentru apartamentele lor, potrivit Vatican News, în condițiile în care cardinalii care locuiesc în apartamentele Vaticanului până acum erau exceptați de la plata chiriei.

Această decizie îi vizează pe șefii de rangul al doilea și al treilea, responsabili ai dicasterelor, echivalenți cu miniștrii Vaticanului.

Decizia a fost luată ”pentru a face față angajamentelor tot mai mari ale Bisericii”,  ”într-un context economic, cum este cel prezent, de o gravitate specială”, se precizează în textul documentului. El insistă asupra necesității ca ”toți să facă un sacrificiu extraordinar pentru a aloca mai multe resurse misiunii Sfântului Scaun”.

Potrivit Vatican News, această măsură nu se aplică în cazul contractelor în curs, care se vor derula până la termen. Totuși, ”ele nu vor putea fi prelungite sau reînnoite decât în conformitate cu respectarea noilor reguli și ”orice excepție de la noile reglementări vor fi autorizate direct de papă”.

Vaticanul dispune de un vast patrimoniu imobiliar evaluat la miliarde de euro, inclusiv la Paris, Londra, Geneva, dar și multe apartamente la Roma.

După alegerea sa în 2013, papa Francisc a căutat să facă ordine în finanțele Sfântului Scaun, încercând totodată să sporească transparența Vaticanului.

Se știe că papa Francisc a procedat deja la reducerea salariilor cardinalilor, prelaților și șefilor de dicasterii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...
Frlocin Citu (INQUAM_Octav_Ganea)

Florin Cîțu: „Candidez la președinția PNL. Partidul are nevoie de un...

Primul – ministru Florin Cîțu și-a anunțat duminică dimineață candidatura la președinția Partidului Național Liberal. Flancat de un grup de aproximativ 30 – 40 de...