După repetate internări, Berlusconi vrea înapoi în politică: „Mă simt mai bine, promit că voi fi în curând cu voi”

Fostul şef al guvernului italian Silvio Berlusconi, care în ultimele luni a fost internat de mai multe ori la spital, a declarat duminica aceasta că se simte mai bine şi că va rămâne angajat în viaţa politică a Italiei, informează AFP, conform Agerpres.

Mă simt mai bine, din fericire, însă medicii care mă tratează nu-mi permit deocamdată să particip la evenimente publice. Vă promit însă că voi fi în curând cu voi„, a declarat Berlusconi într-o intervenţie telefonică la o reuniune a partidului său Forza Italia, potrivit mass-media.

Miliardarul, 84 de ani, care a suferit o importantă operaţie pe cord deschis în 2016, şi-a înmulţit spitalizările în ultimele luni: în martie, el a stat mai multe zile într-un spital din Milano, oficial pentru controale medicale de rutină. În februarie, Berlusconi a fost internat o noapte la spital în urma unei căzături fără urmări, dar în ianuarie s-a internat pentru mai multe zile în Centrul cardio-toracic din Monaco pentru probleme de aritmie cardiacă. Iar în septembrie trecut, el fusese spitalizat din cauza unei infecţii pulmonare asociate COVID-19.

Cu toate acestea, Berlusconi nu pare să-şi fi pierdut spiritul combativ. „Suntem animaţi de iubire şi pasiune civică pentru ţara noastră, cu care am intrat în politică în urmă cu 27 de ani şi cu care privim spre viitor”, a spus Berlusconi. „Acesta este motivul pentru care eu sunt încă în joc, cu intenţia de a rămâne aici în pofida a tot ce mi s-a întâmplat în aceşti ani”, a adăugat el.

Berlusconi a lansat o serie de propuneri, începând cu înfiinţarea unui partid unic al dreptei – împreună cu Liga al lui Matteo Salvini şi Fratelli d’Italia al Giorgiei Meloni, înainte de 2023, dată teoretică a următoarelor alegeri legislative – şi terminând cu scăderea impozitelor.

Şi, în pofida faptului că numeroşi observatori îl credeau absent din viaţa partidului său din cauza vârstei şi a problemelor sale de sănătate, el a ţinut să asigure: „Indiferent de decizia Forza Italia, eu sunt cel care o ia, după ce voi face sinteza cu grupul nostru conducător”.

Berlusconi, premier de patru ori, este acuzat de coruperea unor martori pentru a păstra tăcerea în dosarul prostituţiei cu minore, începând din anul 2013. El a negat orice act reprobabil din partea sa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...