Dușmanul mason al minerilor de la SALROM, încă patru luni administrator Șantierului Naval 2 Mai SA Mangalia

Ministrul PSD al Economiei, Florin Spătaru, a prelungit încă patru luni recompensa prietenului său, controversatul director general interimar al Societății Naționale a Sării SA Salrom, Dan Constantin Dobrea, patronul unei terase de fițe din Galați.  

Sinecuri de stat pentru masonul cârciumar din Galați

Adunarea Generală a Acționarilor de la Șantierul Naval 2 Mai SA Mangalia a reconfirmat, în ședința de pe 29 septembrie 2022, pentru încă un mandat provizoriu de 4 luni în funcțiile de administratori, cu o indemnizație lunară de 3.500 lei, pe Lăcrămioara Daniela Nicoară, Emilia Mirela David și Constantin Dan Dobrea. Acesta din urmă este nimeni altul decât prietenul ministrului Economiei Florin Spătaru impus în februarie 2022 și director general interimar la Salrom.

Trebuie precizat că România deține pachetul majoritar de acțiuni la Șantierul Damen din Mangalia – singurul șantier naval pe care îl are statul la această dată, deși olandezii au, în realitate, putere totală de decizie. Însă, Dobrea a ținut morțiș să precizeze în declarația de interese că este membru al Asociației M.L.N.R. unde vătaf a fost controversatul Radu Ninel Bălănescu.

”Dobrea, dușmanul minerilor, aisbergului corupt, numit ilegal de Ministerul Economiei în fruntea Societății Naționale a Sării”

La sfârșitul lunii iulie 2022, Grupului minerilor de la Salinele Societății Naționale a Sării SA, printr-o scrisoare deschisă i-au cerut premierului Nicolae Ciucă să stopeze abuzurile directorului Dan Constantin Dobrea.

”Facem apel la dumneavostră să creșteți exigențele naționale privind acțiunile acestui dușman al minerilor (Dan Constantin Dobrea), acesta este doar o parte vizibilă a aisbergului corupt, numit ilegal de Ministerul Economiei în fruntea Societății Naționale a Sării”, se menționează în scrisoarea deschisă a minerilor către premier.

Totodată, Grupului minerilor de la Salinele Societății Naționale a Sării SA îl avertizează pe primul ministru de ”Existența unui complot urzit de actuala conducere sub autoritatea Ministerului Economiei spre a vinde o companie fanion a statului român și a reprima mișcarea de rezistență a Grupului minerilor de la Salinele Societății Naționale a Sării SA”.

De asemenea, Grupului minerilor de la Salinele Societății Naționale a Sării SA i-au mai transmit premierului Nicolae Ciucă că ”Trecutul elastic și fluid, determinat de necesitatea prezentului domn Dan Constantin Dobrea la conducerea Societății Naționale a Sării SA este cu atât mai nocivă încât a determinat pe ministrul Economiei să abordeze tema vânzării pachetului de acțiuni deținut de Fondul Proprietatea către o companie din Austria prin intermediul Bursei Române de Valori”.

Adică, directorul Dan Constantin Dobrea venit de la Galați l-a convins pe ministrul Economiei, Florin Spătaru, tot din Galați, adică pe cel care l-a impus în fruntea Salrom, să vândă acțiunile societății către o firmă din Austria.

Dobrea se propune director general și tot el se votează… director general

Trebuie precizat că numirea și menținerea lui Dan Constantin Dobrea la șefia Salrom este o înșiruire de abuzuri și ilegalități cu iz penal care deja sunt instrumentate de instituții de forță ale statului. În ședința CA de la Salrom din data de 15 februarie 2022, Dan-Constantin Dobrea renunță la funcția de președinte al CA și rămâne membru.

Dar, surpriză! Cei cinci membri ai Consiliului de Administrație de la Salrom, printre care și Dan-Constantin Dobrea, îl propun director general pe… Dan-Constantin Dobrea. Toți cei cinci membri, adică și Dobrea au fost de acord ca Dobrea să fie director general. Adică, Dobrea se propune director general și tot el se și votează ca… director general.

Drumul lung al cumetriilor de la terasa de fițe din Galați, via Primăria Lehliu Gară, la Salrom

Ceea ce se știe mai puțin este faptul că Dan-Constantin Dobrea este nașul actualului edil al municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, și este foarte bun prieten cu actualul ministru al Economiei, Florin Spătaru, cel care l-a impus la Salrom și la Șantierul Naval 2 Mai SA Mangalia. Surprinzător, în declarația de avere, Dobrea a menționat că în 2021 nu a avut niciun venit, dar el controlează de ani buni una dintre terasele de fițe din Galați – ”C. House Lounge Cafe”.

Însă, tot printr-o inginerie administrativă, actualul director general de la Salrom a ajuns pe 17 ianuarie 2021 inspector la Primăria Lehliu Gară, după care la 1 mai 2021, chiar dacă era zi liberă, ajunge inspector la Primăria Galați, adică în subordinea finului său.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole