E de la începutul anului: “Boala e mai letală decât Covid-19”, spune ambasada Kazahstanului

Publicat: 10 iul. 2020, 13:13, de Roxana Roseti, în ACTUALITATE , ? cititori
E de la începutul anului: “Boala e mai letală decât Covid-19”, spune ambasada Kazahstanului

“Ministerul Sănătății din Kazakhstan, în colaborare cu alte departamente, fac cercetări dar nu au putut stabili încă natura acestui virus care provoacă pneumonie.”, anunță Ambasada Chinei în Kazakhstan în informarea adresată cetățenilor chinezi care se află pe teritoriul țării asiatice.

O infecție virală necunoscută afectează Kazakhstanul și a făcut mai mult de 1.700 de victime de la începutul anului, susțin oficialii chinezi. Numărul de noi cazuri descoperite a crescut alarmant de la jumătatea lunii iunie, iar în anumite zone au fost raportați sute de pacienți infectați, potrivit CNN. Au fost descoperite focare în regiunile Atyrau, Aktobe și Shymkent, care au împreună peste 500 de bolnavi, dintre care 30 în stare critică, se arată în comunicatul ambasadei.

Aproximativ 200 de pacienți sunt internați în spitale, zilnic

Cifrele oficiale arată că au fost înregistrate 1.772 de victime de la începutul anului, o parte dintre acestea fiind cetățeni chinezi. 628 de decese au fost înregistrate doar în luna iunie. “Această boală este mai letală decât Covid-19”, spune ambasada. “Aproximativ 200 de pacienți sunt internați în spitale, zilnic. Mai sunt și alții care sunt tratați la domiciliu”, spune agenția de presă Kazinform.

Ambasada Chinei și-a avertizat cetățenii să limiteze pe cât posibil ieșirile și să evite zonele aglomerate. De altfel, i-au încurajat să ia măsuri de prevenție, să poarte măști, să se spele des pe mâini, să dezinfecteze suprafețele, ș.a.