Este Elena Udrea între investitorii proiectului clujean, de un miliard de euro, Transilvania Smart City?

Publicat: 18 iun. 2021, 11:45, de Răzvan Zamfir, în News , ? cititori
Este Elena Udrea între investitorii proiectului clujean, de un miliard de euro, Transilvania Smart City?
Elena Udrea

Dacă nu va rămâne doar în stadiul de promisiune, ca alte proiecte imobiliare, Transilvania Smart City (TSC) va fi cel mai mare proiect imobiliar din România, evaluat între 700 de milioane de euro și un miliard de euro. Acesta va oferi 10.000 de apartamente, mall pe 100.000 mp, hoteluri, birouri, școli, telegondolă, heliport, iar livrarea produselor în interiorul „mini-orașului” se va face cu drone.

Dezvoltatorul clujean SDC Imobiliare,controlat de omul de afaceri Ștefan Berciu, alături de mai multe fonduri de investiții din străinătate, au demarat la Cluj Transilvania Smart City (TSC), iar printre investitori pare a fi și Elena Udrea și partenerul acesteia. Proiectul va include 10.000 de apartamente, un mall, școală, grădiniță, creșă, supermarketuri, un hotel și un aparthotel, spații de birouri, parcuri și săli de conferință, zonă de recreere, socializare și plimbare, un amfiteatru, dar și un heliport.

Ideea proiectului a apărut demult, primul PUZ pentru TSC fiind luat încă din 2007. Berciu spune într-un interviu pentru Luba.ro că prezența între investitori a Elenei Udrea e o speculație cauzată de faptul că la una dintre firmele implicate în dezvoltarea proiectului este acționar Adrian Alexandrov, partenerul acesteia.

Transilvania Smart City

Mall-ul din Transilvania Smart City va avea 100.000 mp, iar livrările la domiciliu în interiorul acestui megacomplex vor fi efectuate cu ajutorul dronelor. TSC va fi realizat pe un teren de 350.000 mp de pe strada Moș Ion Roată, aflată pe unul dintre dealurile Clujului, relativ aproape de Iulius Mall. De asemenea, acesta e conceput ca un micro oraș prin care vor circula autobuze electrice, iar șoferii vor putea vedea direct de pe smartphone care sunt locurile libere de parcare, iar nivelurile de poluare și zgomot vor fi identificate prin senzori.

O telegondolă va lega cartierul de aeroport, dar și de centrul comercial Iulius Mall. Cartierul va avea stații pentru încărcat mașini electrice, concierge și stație pentru drone, cu care vor fi livrate pachete la domiciliu. Proiectul prevede și amenajarea a două lacuri, un amfiteatru în aer liber, spa și piscină interioară și exterioară.

Sursa foto.