E nevoie ca viitorii profesori să iasă din facultate cu dublă specializare pentru a le fi mai ușor

Titularizarea dascălilor pe o perioadă determinată nu va putea fi pusă în practică, deocamdată, consideră Simion Hăncescu, liderul Federației Sindicatelor Libere din Învățământ.

El a spus, la Europa FM, că e nevoie ca viitorii profesori să iasă din facultate cu dublă specializare pentru a le fi mai ușor să își găsească un loc de muncă:

Din păcate, România nu este pregătită pentru a face acest pas, asta ar merge în momentul în care facultățile care pregătesc viitorii profesori ar avea cel puțin două specializări, dacă nu chiar trei.

Profesorii din  România oricum dau concursuri mai multe decât dau alți candidați”, a afirmat Simion Hăncescu.

Mai pot profesorii să ia un împrumut de la bancă?

.Ideea titularizării pe perioadă determinată, agreată de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, le-ar crea dificultăți cadrelor didactice la obținerea unui împrumut bancar, mai spune liderul de sindicat:

Mai pot profesorii să ia un împrumut de la bancă, atâta timp cât banca cere garanții pentru un post, în momentul în care nu știi ce faci anul viitor? E clar că această posibilitate dispare.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...