E oficial: Guvernul a aprobat vouchere şi o loterie pentru vaccinaţi

Coaliţia de guvernare a agreat, marţi, demararea proiectelor pilot privind vouchere şi loterie pentru vaccinaţi, a anunţat, la finalul şedinţei, premierul Florin Cîţu.

„Am fost de acord să începem proiectele pilot, să vedem cum vor funcţiona ele, cu vouchere în valoare de 100 de lei şi o loterie“, a precizat premierul.

El a adăugat că programul privind voucherele va fi gestionat de Ministerul Sănătăţii, iar loteria va fi analizată în perioada următoare.

Vom vedea în funcţie de cum merg proiectele. În iarnă au mai fost astfel de programe, am alocat sume pentru medicii de familie, ştiţi foarte bine, acolo sumele n-au fost cheltuite. Atunci, propunerea mea în coaliţie a fost să pornim cu un program mai mic. Dacă sursele vor fi epuizate, vom aloca resurse mai multe. Aştept actul normativ, să fie aprobat în şedinţă de guvern. Cred că o să fie HG. Loteria încă nu ştim cum va funcţiona. Vor fi alocate resurse şi vom vedea care va fi schema, vom discuta cu experţii, cei care fac loterii. Ne vom uita la sistemul deja implementat de ANAF – loteria bonurilor fiscale – şi cred că de acolo ne vom inspira“, a explicat şeful Guvernului.

Întrebat care este impactul bugetar, el a arătat că este vorba de “50 de milioane pentru cele două proiecte”.

1 COMENTARIU

  1. Oamenii de știință consideră că eliminarea COVID-19 va fi mai ușoară decât poliomielita, mai dificilă decât variola – dar închideți-vă momentan într-un salon de așteptare pentru o așteptare inteligenta și sănătoasă.
    Asa au spus cercetătorii în revista online BMJ Global Health.
    Politicieni noștri nu prea știu sa lucreze inteligent, folosirea tehnologiei Al pentru Ei” este foarte greoaie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...