Ea e primul cetățean român ales consilier județean în UK

Alexandra Bulat a devenit primul cetățean român ales consilier de comitat (județean) în Regatul Unit, Ea s-a clasat pe primul loc în circumscripția Abbey din orașul Cambridge, din estul Angliei, reprezentând Partidul Laburist. 

Potrivit RFI, alegerea Alexandrei a fost anunțată pe Twitter de către Consiliul județean Cambridgeshire, unde au fost publicate rezultatele finale ale alegerilor. 
Circumscripția Abbey a fost câștigată de Alexandra cu 41,77% din voturi (o ameliorare cu 1,17% a scorului Partidului Laburist obținut în această circumscripție acum patru ani), ea fiind urmată de candidatul Partidului Verzilor cu 34,18% și de cel al Partidului Conservator cu 12,06%. 

Unul dintre cei nouă

Ea este unul dintre cei nouă consilieri județeni Laburiști aleși din totalul de 61. Pe primul loc s-a situat Partidul Conservator cu 28 de consilieri, urmat de Partidul Liberal Democrat cu 20, patru mandate revenind unor independenți. Conservatorii și-au pierdut majoritatea absoolută în consiliul județean Cambridgeshire, deschizând posibilitatea preluării puterii aici de către Liberal Democrați și Laburiști.  

Alexandra este absolventă a University College Londra și doctor în sociologie politică al Universității Cambridge. Ea trăiește în Marea Britanie din 2012.

În orașul Canterbury din Kent Sergiu Barna, candidat din partea Partidului Conservator, s-a clasat al doilea cu 27% din voturi, după candidatul Partidului Laburist care a fost ales consilier județean cu 41%. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole