Echipa feminină de gimnastică a României ocupă locul 4 la Campionatele Europene de la Rimini

Publicat: 06 mai 2024, 10:22, de Vlad Stefan Orjan, în SPORT , ? cititori
Echipa feminină de gimnastică a României ocupă locul 4 la Campionatele Europene de la Rimini

În ultima zi a Campionatelor Europene de Gimnastică de la Rimini, echipa feminină a României și-a consolidat prestația admirabilă, clasându-se pe locul al patrulea în proba pe echipe, în ciuda unei competiții intense.

Echipa românească, alcătuită din Sabrina Maneca-Voinea, Lilia Cosman, Ana Bărbosu și Amalia Ghigoarță, a demonstrat un nivel excelent de abilități și determinare pe tot parcursul competiției.

De la paralele, Lilia Cosman, Amalia Ghigoarță și Ana Maria Bărbosu au început în forță, aducând puncte valoroase echipei. Cu toate acestea, performanțele nu au fost lipsite de provocări, iar echipa a trebuit să facă față unor mici inexactități în execuție.

Pe parcursul competiției, fiecare gimnastă a demonstrat o determinare remarcabilă, prezentând rutine complexe și variate. Cu toate acestea, unele penalizări minore au afectat punctajul final al echipei.

În ciuda eforturilor susținute și a prestației solide, echipa feminină a României a terminat pe locul al patrulea în clasamentul general, cu un punctaj total de 156,397. Acest rezultat reprezintă o îmbunătățire față de ediția precedentă, când România s-a clasat pe locul cinci.

Deși echipa românească nu a reușit să urce pe podium, performanța lor remarcabilă reflectă angajamentul și dedicarea continuă a gimnastelor române în fața competiției internaționale de cel mai înalt nivel.