Echipamentele 5G ale Huawei au fost certificate GSMA NESAS

Echipamentele 5G de rețea de comunicații de date și cele wireless (5G RAN, gNodeB, 5G Core, UDG, UDM, UNC, UPCF) ale Huawei au fost certificate GSMA Network Equipment Security Assurance Scheme (NESAS). GSMA NESAS crește încrederea industriei de telecomunicații în echipamentele de rețea fiind o alegere practică pentru certificare, luată în considerare de toate piețele regionale, astfel încât tehnologia să se dezvolte unitar și standardizat.

NESAS este un mecanism standardizat de securitate cibernetică creat de GSMA și 3GPP împreună cu operatori de telecomunicații din toată lumea, cu parteneri din industrie și autorități de reglementare. Pune la dispoziție industriei un cadru de standard de certificare ce poate facilita îmbunătățirea securității în toată industria de telecomunicații. Este o schemă la care se aplică voluntar prin care furnizorii de echipamente pot certifica produsele dezvoltate și ciclul de viață al acestora printr-un audit comprehensiv de securitate bazat pe cele mai noi standarde ale NESAS. Un rezumat al raportului de audit independent realizat pe standardele NESAS poate fi consultat la www.gsma.com/security/nesas-participating-vendors/.

GSMA NESAS, care este acceptat de întreaga industrie, asigură că echipamentele furnizate respectă Schema 5G de securitate a rețelelor. Procesul integrat de verificare asigură și transparența nivelurilor de securitate prin rezultate măsurabile. NESAS acoperă 20 de categorii ce definesc regulile de securitate și verifică cadrul de dezvoltare al 5G și a ciclului de viață al produselor. În plus, utilizează testele predefinite de securitate ale 3GPP pentru a verifica securitatea  echipamentelor din rețea.

„GSMA NESAS este cea mai nouă modalitate de verificare a rețelelor de securitate în comunicațiile mobile. În era 5G, NESAS oferă o verificare standardizată și efectivă a a securității cibernetice care permite industriei de comunicații să își asigure competitivitatea. Verificarea este, de asemenea, o referință de valoare pentru stakeholderi, cum ar fi operatorii de date, vânzătorii de echipamente, autoritățile de reglementare și furnizorii de servicii. Huawei a fost dintotdeauna concentrată pe securitatea cibernetică. Ne bucurăm de suportul și colaborarea cu NESAS. Invităm întreaga industrie să promoveze dezvoltarea unei piețe standardizate de comunicații mobile”, spune Devin Duan, Head of 5G E2E Cybersecurity Marketing la Huawei.

Pentru Huawei, asigurarea securității este un scop asumat împreună cu clienții, cu autoritățile de supraveghere și alți parteneri. Încrederea î securitatea cibernetică a devenit un motiv de îngrijorare globală pe măsură ce digitalizarea s-a extins. Standardizarea este o modalitate bună de creștere a încrederii în viața digitală. Huawei susține GSMA și 3GPP în dezvoltarea unui standard de testare a securității, o idee acceptată de întreaga industrie. NESAS promovează acest concept și ca urmare Huawei îndeamnă industria să adopte certificarea NESAS.

Anterior certificării NESAS, echipamentele Huawei au trecut și de testul de securitate 5G al China IMT-2020 (5G) Promotion Group. Specificațiile acestui test sunt bazate pe standardele internaționale ale 3GPP pentru securitatea 5G.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...