Economia Chinei a crescut în 2020 în ciuda pandemiei și peste aşteptările experţilor

Economia Chinei a crescut în anul pandemiei, 2020, cu 2,3%, comparativ cu 2019, conform statisticilor guvernamentale publicate luni. Această creștere a întrecut chiar și așteptările analiștilor.

Este cea mai lentă rată de creştere anuală a Chinei din ultimele decenii. Ultima dată când economia ţării a avut o creştere mai lentă decât în 2020 a fost în 1976, când PIB-ul a scăzut cu 1,6% într-o perioadă de tumult social şi economic, scrie CNN.

Însă, în condițiile în care pandemia de coronavirus a pus la pământ principalele economii mondiale, China a ieșit în mod categoric pe primul loc.

Mai mult, creşterea economică a depăşit aşteptările: Fondul Monetar Internaţional, de exemplu, a prezis că economia Chinei va creşte cu 1,9% în 2020, conform Mediafax.

Cifrele arată că ritmul recuperării economice în China s-a accelerat pe măsură ce s-a apropiat finalul de an.

Economia Chinei a crescut cu 6,5% în al patrulea trimestru, comparativ cu un an mai devreme, iar în al treilea trimestru a fost înregistrată o creştere de 4,9%.

Mai multe articole...

1 COMENTARIU

  1. Cu siguranță chinezii se uita in primul rand la tabelul lui Mendeleev…, după care se uita la viitoarea sa tehnologie care desigur trebuie sa o implementeze urgent pentru a cuceri Luna și planeta Marte.
    Romanul este încă primitiv, sa recunoaștem totuși ca meșterul Dorel ca se afla doar stadiu de drumuri, poduri și canalizări și la marea descoperire a apei calde .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole