Economist Intelligence Unit: Viena, orașul cel mai agreabil din lume

Viena revine pe prima poziție în clasamentul orașelor considerate cele mai agreabile din lume, ca în anii 2018 și 2019, potrivit unui top publicat joi, din care Kievul a fost exclus din cauza invaziei ruse.

Capitala Austriei se plasează pentru a treia oară în vârful acestui clasament realizat de ”Economist Intelligence Unit”, afiliat cotidianului englez ”The Economist”.

Experții, care au elaborat acest clasament, au recompensat cu punctajul maxim (100 din 100) orașul Viena pentru oferta educativă, medicală, de asemenea pentru calitatea infrastructurii. În top 10, Europa deține recordul cu: Copenhaga, Zurich (pozițiile 2 și 3)  Geneva (6). Canada este reprezentată prin trei orașe Calgary, Vancouver (5) și Toronto (8).

Parisul se află pe locul 19, Bruxelles – 24, după Montreal, locul 23. Londra ocupă locul 33, iar Barcelona se plasează pe locul 35, peste Madrid, locul 43, Milano – 49, New York – 51 și Pekin -71.

Pentru a intra în acest clasament, un oraș trebuie considerat o destinație de afaceri, fie un centru economic și financiar, sau să fie pun punct interesant pentru clienți.

Beyrouth, oraș distrus de explozii, și Kiev, capitala Ucrainei confruntată cu invazia rusă, au ieșit din acest clasament. De asemenea, Moscova ocupă locul 80, pierzând 15 poziții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...