Edi Iordănescu își simte postul de selecționer amenințat: „Când sunt analizat eu ar trebui să existe mai multă obiectivitate”

Selecționerul Edi Iordănescu a cerut mai multă liniște înaintea meciului cu Bosnia-Herțegovina, din Grupa a 3-a a Ligii B din Liga Naţiunilor.

După această partidă, ar urma o analiză a activităţii selecționerului.

Important este să vedem cum terminăm, să aducem trei puncte în acest ultim joc, pentru că pot conta şi în economia clasamentului, dar şi ca impresie. Pot să spun că după a treia acţiune am un tablou complet asupra situaţiei şi al etapelor care ar trebui urmărite pentru a creşte nivelul echipei şi pentru a începe să performăm, dar după această acţiune este firesc şi normal să ne aşezăm, să analizăm, să vedem ce am făcut, ce putem face în continuare şi care este interesul echipei naţionale. Interesul echipei naţionale va prima mereu.

Când vezi ce se întâmplă cu unu, doi, trei selecţioneri dinaintea ta, te aştepţi, poţi spune că sunt multe lucruri care nu m-au surprins. Dacă lucrăm împreună avem mai multe şanse la succes, dacă ne punem piedici încontinuu probabil că veţi revedea acest scenariu în viitor. Sunt conştient de faptul că la echipa naţională puteau fi mulţi antrenori buni, dar nu este drept să avem poziţia pe care am avut o încă de la început. Când sunt analizat eu, deşi ar trebui să fiu cea mai puţin importantă persoană de la echipa naţională, ar trebui să existe mai multă obiectivitate.

Eu am semnalat de la început, de când am venit la echipa naţională, că va fi un drum lung şi anevoios, sunt ani de secetă, de lipsă de calificări. Am adunat 30 de zile de când sunt la echipa naţională, nu se pot schimba lucrurile atât de repede. Trebuie să schimbăm gândirea, mentalitatea. Şi eu ştiu că sunt lucruri care nu funcţionează, ştiu că a arătat urât dubla cu Muntenegru, dar în acelaşi timp cred că ne lipseşte şi şansa şi am avut multe ghinioane„, a declarat Edi Iordănescu.

Naţionala de fotbal a României joacă, luni, cu Bosnia-Herţegovina, în ultima etapă din Liga B, Grupa 3, a Ligii Naţiunilor. Partida va avea loc pe stadionul Giuleşti, de la ora 21.45 şi va fi transmisă de Prima TV.

În Liga B, Grupa 3, România ocupă ultimul loc, cu 4 puncte obţinute în cinci meciuri. Lider este Bosnia, cu 11 puncte, care va promova, pe locul doi este Muntenegru – 7 puncte şi pe trei se află Finlanda – 5 puncte. La finalul etapei de luni, câştigătoarea grupei va promova în Liga A şi echipa de pe locul 4 va retrograda în Liga C.

Pentru a nu retrograda, tricolorii trebuie să se impună în partida cu Bosnia-Herțegovina, iar Finlanda să nu învingă în Muntenegru, sau ca în Giulești să fie remiză, iar Finlanda să piardă.

Muntenegru luptă pentru victorie deoarece riscă să piardă locul 2 şi toate beneficiile oferite de această poziţie. Iar Bosnia Herţegovina a câştigat deja grupa şi este promovată în Liga A.Retrogradarea ar aduce imposibilitatea ajungerii la barajul pentru EURO 2024 pe această cale şi am pica în urna a 4-a pentru tragerea la sorţi pentru campania europeană.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole