Edilul din Popești Leordeni, Petre Iacob, dovedit ca fals revoluționar

Publicat: 24 mai 2023, 10:40, de Ion Teleanu, în News , ? cititori
<strong>Edilul din Popești Leordeni, Petre Iacob, dovedit ca fals revoluționar</strong>

Controversatul primarul al orașului Popești Leordeni, Petre Iacob- ”Pitre”, are certificat de revoluționar, dar, aproape o jumătate de an s-a dovedit că a fost obținut ilegal.

Petre Iacob, revoluționar doar pe …vorbe

Primarul orașului Popești Leordeni, Petre Iacob ”Pitre” este deținătorul certificatului de Luptător cu rol determinant la Revoluția din Decembrie 1989. Dar, surpriză! Comisia de la Secretariatul de stat pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989 condusă de secretarul de stat Irina Leulescu a constatat, în ședința din 28.10.2022, că dosarul de revoluționar al lui Petre Iacob are multe ”găuri”. Adică nu conține nicio declarație de martor și niciun memoriu, motiv pentru care comisia a demarat procedura de anulare a certificatului de revoluționar al lui Petre Iacob. ”Comisia propune demararea procedurii de anulare a calității de Luptător cu rol determinant din cauza faptului că nu există înscrisuri care să probeze că în intervalul 16-22 decembrie până la ora la 12.10 nu a ocupat și apărat niciun obiectiv de importanță deosebită prevăzută de legiuitor, respectiv Clădirea Comitetului Central, Clădirea TVR și Clădirea Radiodifuziunii”, se menționează procesul verbal al ședinței din 28.10.2022. Ca atare, comisia a constatat că ”nu sunt îndeplinite condițiile prevăzute la art.3, alin.1, pct.3, lit. b din Legea nr 341/2019 în sensul că nu a ocupat și apărat sediul Televiziunii până la fuga dictatorului, respectiv până la ora 12.10” (vezi documentul în facsimil).

”Pitre”, adio certificat de revoluționar

Ulterior, pe data de 16.05.2023, Secretariatul de stat pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989 anunță faptul că ”pentru dl.Șutru Pavel și dl. Iacob Petre sunt promovate acțiune de anulare în instanță de contencios administrativ” (vezi documentul în facsimil). Practic, urmează să fie anulat certificatul de revoluționar al primarului Petre Iacob ”Pitre” și totodată să îi fie retrase toate privilegiile de care a beneficiat ca revoluționar. Puterea a semnalat de mai multe ori că mafia imobiliară din Popești Leordeni păstorită de edilul Petre Iacob ”Pitre” au intrat în vizorul DNA