Edilul Robert Negoiță înființează 150 de posturi de asistenți personali

Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local de la Sectorul 3 din 5 aprilie 2021, edilul Robert Negoiță a introdus un proiect de hotărâre extrem de controversat.

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a propus suplimentarea numărului de posturi de asistenţi personali cu 150, care ar urma să fie înfiinţate în cadrul Centrului de Consiliere şi Monitorizare Asistenţi Personali din subordinea Direcţiei de Protecţie Socială.

S-ar asigura, astfel, un total de 750 de posturi de asistent personal, dar prin reorganizarea DGASPC Sector 3, adică o nouă organigramă. Astfel, posturile de execuţie de natură contractuală cresc de la 1.006 câte erau în fosta organigramă la 1.042.

Practic, conform proiectului inițiat de Robert Negoiță „se înfiinţează Creşa <<Ariel>>, o structură nouă de tip creşă, în subordinea Direcţiei Economice…. Se înfiinţează 150 de posturi noi de asistenţi personali”.

„Totodată, prezenta reorganizare presupune modificări în structurile centrelor/creşelor existente, intervenţii identificate ca fiind imperios necesare a fi realizate pentru a asigura o funcţionare eficientă a instituţiei, în condiţiile actuale determinate de pandemia COVID-19. (…) Toate modificările efectuate au în vedere doar posturi de natură contractuală, nu presupun desfiinţări de posturi ocupate, nu sunt realizate modificări ale posturilor de funcţie publică”, se mai stipulează în referatul de aprobare al proiectului.

Edilul Sectorului 3 justifică creșterea numărului de posturi prin creșterea numărului de solicitări de angajare pentru funcţia de asistent personal în contextul pandemiei de COVID-19.

Trebuie precizat că legea bugetului de stat nr. 15/2021 prevede că un procent 90% din totalul cheltuielilor de personal cu asistenţii personali sunt suportate de la bugetul de stat, din cote defalcate din TVA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Caracatița politică și de afaceri din Dolj, păstorită de SRI, denunțată...

Un denunț exploziv la Serviciul Român de Informații, făcut de un afacerist din Craiova, cu circa o lună înainte ca Eduard Hellving să plece...