Eduard Hellvig comentează concertul Coldplay și alegerile: „Ambele cu grindină la final”

Publicat: 15 iun. 2024, 20:33, de Vlad Stefan Orjan, în POLITICĂ , ? cititori
Eduard Hellvig comentează concertul Coldplay și alegerile:

Fostul șef al SRI, Eduard Hellvig, a postat recent pe platforma X, reflectând asupra concertului Coldplay și alegerilor care au avut loc în aceeași perioadă. Concertul trupei britanice, susținut pe un stadion național, a fost caracterizat de o atmosferă tensionată spre final.

Chris Martin, solistul trupei, s-a declarat „șocat și trist” de reacțiile negative ale unei părți din public, care nu a apreciat anumite aspecte ale spectacolului, deși acesta promova valori precum toleranța și incluziunea.

Martin a fost surprins că publicul și-a exprimat dezaprobarea într-un mod lipsit de sportivitate, tocmai într-un loc destinat sportului. Artistul a remarcat cu amărăciune că, deși susținea libertatea fiecăruia de a-și exprima preferințele, a fost nevoit să sancționeze reacțiile negative ale celor prezenți.

Alegeri cu rezultate inedite: Toți au câștigat

În ceea ce privește alegerile locale, Hellvig a observat că acestea au fost primele cu o „sumă nulă”, unde toți candidații au fost declarați câștigători. Interpretările acestui rezultat au fost variate: unii au considerat că au câștigat pentru că nu au pierdut tot, alții s-au bucurat de victoria lor deoarece rivalii nu au reușit să câștige. Există și situații în care unii au câștigat deși nu au participat activ, sau tocmai pentru că nu au participat.

Reconciliere la concertul Coldplay

În seara următoare concertului controversat, atmosfera a fost mult mai calmă. Publicul, aparent învățat din experiența anterioară, a fost mult mai cooperant. Spectacolul s-a încheiat cu o notă pozitivă, fanii aprinzându-și brățările LED și cântând împreună „Sky Full of Stars”, demonstrând o unitate emoționantă.

Reflectări și aprecieri

Eduard Hellvig a remarcat și discursul unui artist local, Babasha, considerându-l cel mai sincer dintre toate cele auzite în acea săptămână. De asemenea, el l-a felicitat pe fostul său coleg, George Tuță, pentru reușita în alegeri, exprimându-și încrederea că acesta va fi un primar dedicat și perseverent.

Astfel, evenimentele din acest weekend au oferit numeroase lecții despre exprimarea publică, respectul reciproc și importanța unui comportament civilizat, atât în arena muzicală, cât și în cea politică.