Eduard Novak prezintă în maghiară Strategia Națională a României pentru sport! (VIDEO)

Eduard Novak, ministrul Sportului, a postat clipuri realizate în timpul unui turneu în care a  promovat proiectul în ceea ce privește sportul României. Toate bune și frumoase, doar că Eduard Novak prezintă în maghiară Strategia Națională a României pentru sport!  

Ministrul Novak a promovat campania și prin intermediul a două clipuri postate pe contul personal de Facebook. Iar în ambele vorbește în maghiară.

Eduard Novak prezintă în maghiară Strategia Națională a României pentru sport! 

Primul a fost postat pe 20 octombrie și este o prezentare din timpul emisiunii maghiare „Pe scurt București”. Al doilea a fost încărcat pe 28 octombrie și este de la o conferință de presă bilingvă din Cluj-Napoca.

Ministrul Sportului a susținut că realizarea unei strategii naționale pentru sport este o oportunitate pentru România. În plus, țara noastră a resimțit, în ultimii 30 de ani, nevoia de a avea astfel de inițiative. În plus, Novak a explicat că Strategia Națională pentru Sport se bazează pe trei piloni de dezvoltare. Este vorba de sportul comunitar, sportul în educație și sportul de performanță.

De ce a vorbit în maghiară. Explicația lui Eduard Novak

Novak a fost întrebat de jurnaliștii de la GSP de ce a vorbit în limba maghiară legat de un proiect demarat de un minister din România. Sportivul a explicat că a folosit limba maghiară când a participat la o emisiune maghiară și când a fost întrebat despre proiect de jurnaliști maghiari, în timpul unei conferințe de presă bilingvă care s-a desfășurat la Cluj.

Cele două materiale video menționate sunt extrase din declarațiile de presă, făcute în conferința bilingvă de la Cluj-Napoca și din emisiunile realizate de către UDMR cu titlul «Pe scurt din București», care au menirea de a-i informa pe cei 1,5 milioane de cetățeni români de etnie maghiară din România. 

Cred că este corect să mă adresez în limba maghiară, într-un mesaj destinat comunității de limbă maghiară, mai ales când îmi sunt puse întrebări în maghiară de către jurnaliști. Este și un semn de respect față de minorități”.

AUR îi cere demisia

Novak a susținut că proiectul a fost prezentat de mai multe ori în limba română – în timpul unei conferințe, la București și în alte orașe din România.

Novak le-a răspuns și celor de la AUR. Membrii partidului i-au cerut demisia pentru felul în care a promovat Strategia Națională pentru Sport.

Video aici

https://www.facebook.com/watch/EduardCarolNovak/

Video aici – https://www.facebook.com/EduardCarolNovak/videos/508117160981140/ 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Tânăr de 33 de ani, dispărut subit de patru zile din...

Familia tânărului a apelat la Poliție, dar până acum pe site-ul IGPR numele acestuia nu figurează la persoane dispărute. Cotidianul Puterea a fost contactat astãzi...