Edi Iordănescu, atac la adresa lui Gigi Becali: „Am crezut că am linişte în izolare. M-am înşelat”

Antrenorul echipei FCSB, Edward Iordănescu, a postat, marţi, un mesaj pe contul său de Facebook, în care a ținut să-i răspundă lui Gigi Becali, după ultimele declarații ale finanțatorului vicecampioanei en-titre a României.

El îi reaminteşte omului de afaceri înţelegerea verbală şi contractuală pe care o au şi cere răbdare pentru a îmbunătăţi jocul echipei.

„Am crezut că am linişte în izolare. M-am înşelat. Am spus că vom clarifica la prima conferinţă orice problema, doar că <uraganul> mediatic şi speculaţiile din ultimele zile, mă obliga să subliniez anumite lucruri. Nu e tocmai profesionist să o fac pe facebook, dar e un mijloc la care am mai apelat.

1. Sunt antrenorul care mereu a ţinut foarte mult la mediul din jurul echipei. Să fie un mediu profesionist, de muncă, disciplină, seriozitate, dar şi linişte pentru echipă. Linişte este exact ce echipa/băieţii au mai mare nevoie în aceste momente foarte grele. E un context foarte dificil şi trebuie să ne regrupăm şi să ne îngrijim de sănătatea jucătorilor şi să-i recuperăm. Rezultatele ne ajută, trebuie şi noi cei din jur să lucrăm pentru această linişte, aşadar de la mine nu o să iasă subiecte senzaţionale de presă, pentru că nu este ăsta stilul meu.

2. Am venit la FCSB în primul rând pentru grupul de jucători în care cred necondiţionat, pentru suporteri care ştiu ce mult îşi doresc performanţa şi le mulţumesc de câte ori am ocazia pentru căldura cu care m-au primit, pentru oamenii foarte profesionişti din jurul echipei cu care mă cunosc de ani de zile, dar chemat şi convins de Patron. Avem o înţelegere la mijloc, verbală (care pentru mine e foarte importantă), dar şi contractuală şi îmi doresc foarte mult să o respectam ad litteram.

Gigi Becali (Sursă: Inquam Photos / Octav Ganea)

3. Pentru mine este foarte important ce îşi doreşte Patronul şi mereu am în gând să reuşesc să îl mulţumesc prin munca mea, dar am un contract în care obiectivul meu principal este să căştig campionatul. Campionatul se căştigă cu puncte. Când eşti pe locul 9 la 12 punte de locul 1, e mai greu să vorbim de orice altceva decât să încerci să recuperezi puncte. Meseria mea înseamnă rezultate. Mă interesează performanţa şi trofeele, asta caut şi pentru asta muncesc. Asta cere eficienţă. Restul e un lux în acest moment. Şi acum, după 6 victorii consecutive (5 în campionat), suntem încă în afara luptei. Primul pas rămâne să intrăm efectiv în lupta pentru titlu şi nu doar la nivel declarativ. Deci suporterii să stea liniştiţi pentru că ştiu ce am de făcut.

4. Orice antrenor din lume îşi doreşte să câştige meciuri şi echipa lui se joace cât mai bine. Istoricul mă apară. Echipele unde am antrenat şi-au atins obiectivele şi în foarte multe momente au jucat un fotbal ofensiv. Dar asta a venit în timp şi în baza unui proces de munca şi nu bătând din palme. Am mare încredere că această echipă poate juca fotbal de calitate. Dar pentru asta trebuie să avem jucătorii apţi. (de când am venit, nu am nici macar un antrenament cu toţi jucătorii, ba mai mult jucători cu calitate şi foarte importanţi pentru echipă au lipsit). Nu cred că mai e cazul să-i menţionez pentru că îi ştim cu toţii.

Am avut constant maximum 13-14-15 jucători la antrenamente. Metodica a fost aplicată pe situaţie. În pauzele pentru echipa naţională (perioadă foarte importantă pentru orice antrenor) am avut 9-10 jucători. Am fost nevoit să apelez la nişte copii de 16 ani. Deci nu mint pe nimeni şi nu fac promisiuni fară acoperire. Totul vine în timp. Într-un context mai favorabil şi cu multă muncă. Toţi jucătorii din sezonul trecut de la mijloc în sus, acum fie au plecat, fie au fost sau încă sunt accidentaţi.

Pentru mine posesia rămâne doar un mijloc de a ajunge la poarta adversă, de a marca goluri şi a căştiga meciuri, nu o garanţie a succesului. Pentru obiectivul nostru, câştigarea campionatului, trebuie să fim eficienţi şi să adunăm puncte. Restul se construieşte în timp. În iarnă putem avea un prim moment de analiză generală şi prime concluzii. Până atunci, totul e multă filozofie!!”, a scris Iordănescu, pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Cifrele dezastrului pentru România după privatizarea Petrom EXCLUSIV

Legea care a “legalizat” vânzarea Petrom către OMV este nulă de drept. PUTEREA.RO vă prezintă ÎN EXCLUSIVITATE date care demonstrează, încã de la momentul...