Efect ireversibil deocamdată: În Atena miroase a brad ars

Grecii de pe insula Evia  încep să se reîntoarcă la casele arse sau afectate grav de incendiul care a făcut vestul teritoriului să arate ca după apocalipsă.

Trimisul Libertatea în zonă a povestit la Europa FM că cenușa a ajuns mare, iar valurile o aduc acum la țărm. ”Este cenușă de brad la malul mării pentru că Evia are un relief spectaculos, muntele dă direct în mare, vântul a purtat cenușa în mare, valurile o poartă la țărm, în loc de algele pe care le vezi la noi, pe litoral, ai ace de brad arse, cenușă. Focul a ajuns în mare. În Atena miroase a brad ars, asta miroase în toată zona”.

Cât privește reacția populației față de pompierii greci, „oscilează între recunoștința față de pompierii din alte țări care au venit să-i ajute și furia față de autoritățile elene. Spun că au prea puțini pompieri, nu monitorizează eficient, nu investesc suficient în tehnică. Am văzut cisterna pompierilor eleni ruginită, pe când autospecialele noastre sunt nou-nouțe”, potrivit aceleiași surse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...