Efectele pandemiei: Aproape 200 de aeroporturi din Europa sunt în prag de insolvență

Pandemia de coronavirus a afectat grav domeniul aeronautic. Aproape 200 de aeroporturi din Europa riscă să intre în insolvență.

Consiliul Internaţional al Aeroporturilor din regiunea Europa (ACI Europe) avertizează că aproape 200 de aeroporturi din Europa se vor confrunta cu posibilitatea intrării în insolvenţă în următoarele luni. Estimările arată că acest lucru se va întâmpla dacă traficul de pasageri nu-și va reveni până la finele anului, conform Reuters.

Un număr estimat de 193 de hub-uri europene sunt considerate „aeroporturi în pericol de insolvenţă”, susţine ACI Europe.

Sitauția este și mai gravă având în vedere că acestea contribuie cu 277.000 de locuri de muncă şi 12,4 miliarde de euro în  PIB-ul european.

Care sunt aeroporturile care se află în risc de insolvență

Aeroporturile în pericol de insolvenţă sunt în principal cele mici, regionale,  cu mai puţin de cinci milioane de călători pe an.

Principalele 20 de aeroporturi europene au acumulat datorii de 16 miliarde de euro, echivalentul a aproape 60% din veniturile lor dintr-un an normal, subliniază ACI.

„Cifrele publicate astăzi oferă o imagine deosebit de sumbră. La opt luni de la începutul crizei, aeroporturile europene îşi consumă lichidităţile pentru a rămâne deschise, iar veniturile sunt departe să acopere costul operaţiunilor, ca să nu mai vorbim de costurile de capital”, a declarat directorul general de la ACI Europe, Olivier Jankovec, citat de Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...