Efectele reparațiilor de pe Podul Prieteniei: cozi de șapte kilometri și trei ore de așteptare la ieșirea din țară prin Vama Giurgiu

Publicat: 23 iun. 2022, 19:15, de Corina Matei, în ACTUALITATE , ? cititori
Efectele reparațiilor de pe Podul Prieteniei: cozi de șapte kilometri și trei ore de așteptare la ieșirea din țară prin Vama Giurgiu

Pe aproximativ șapte kilometri se întindea, joi după-amiază, coada de camioane ce așteaptă să iasă din țară prin Vama Giurgiu, iar timpul de așteptare este de trei ore.

Situația este cauzată de lucrările executate de partea bulgară pe Podul Prieteniei.

„Ca urmare a lucrărilor la Podul Prieteniei care sunt executate pe partea bulgară a podului, pe pod se circulă semaforizat pe o singură bandă atât pentru autoturisme cât şi pentru camioane.

La acest lucru se adaugă numărul mare de mijloace de transport – atât camioane cu marfă, cât şi autoturisme care se deplasează în străinătate, pentru vacanţe, motiv pentru care timpul de aşteptare la camioane a ajuns la 180 de minute pe sensul de ieşire din ţară prin PTF Giurgiu şi la 40 de minute pentru autoturisme, iar la intrarea în ţară, timpul de aşteptare este de 40 de minute pentru camioane şi de zece minute pentru autoturisme”, precizează reprezentanții IPTF Giurgiu.

Aceștia spun că s-au luat măsuri pentru fluidizarea traficului la PTF Giurgiu prin suplimentarea personalului la frontieră şi a numărului de artere de circulaţie pentru controlul de frontieră, arterele de circulaţie pentru camioane fiind suplimentate la cinci pe sensul de ieşire din ţară şi la patru pentru autoturisme.

Inițial, partea bulgară a anunțat că lucrările efectuate la Podul Prieteniei ar trebui să se încheie pe 26 iunie, însă este foarte posibil ca acest termen să nu fie respectat.