Egipt vine în ajutorul Ucrainei. Turiștii ucraineni blocați în Sharm El Sheikh și Hourghada vor rămâne cazați gratuit

Ambasada Ucrainei în Egipt a adresat o scrisoare statului egiptean și ministerului turismului pentru a păstra turiștii ucraineni și a-i găzdui în hotelurile din Egipt din cauza închiderii spațiului aerian ucrainean. Pe de altă parte și România sare în ajutorul Egiptului și-i va primi pe cetățenii egipteni blocați în Ucraina.

Chiar dacă li s-au sfârșit vacanțele, hotelurile au decis să nu-i dea afară pe turiștii ucraineni blocați în Egipt, din cauza închiderii spațiului aerian către Ucraina.

Camera egipteană pentru stabilimentele hoteliere a instruit conducerile hotelurilor să trateze bine turiștii ucraineni și rușii ,si să nu le ceară să părăsească hotelurile în ciuda expirării rezervărilor, informează Ambasada Republicii Arabe Egipt la Kiev, pe pagina sa oficială de Facebook.

De asemenea, a cerut hotelurilor să fie precaute în a trata turiștii ruși și ucraineni care se află în același hotel.

Egiptenii din Ucraina sunt îndemnați să treacă granița în România

Ambasada Egiptului la Kiev postează, începând de ieri, alerte și informații către toți cetățenii egipteni aflați în Ucraina și-i îndeamnă pe toți să vină în România, unde vor fi în siguranță. Acțiunea este organizată de către Ambasada Egiptului la Kiev și de Ambasada Egiptului la București. În România s-au organizat centre rezidențiale unde vor fi cazați egiptenii. Tot pe pagina de Facebook a ambasadei sunt postate și condițiile de călătorie și de intrare în țara noastră. De asemenea, un grup de mai mulți turiști egipteni sunt blocați la Odesa, în Ucraina. Aceștia sunt îndemnați să intre în România pe la vama Isaccea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...