El Confidencial: Un militar vrea să câștige încrederea unor cetățeni sătui de telenovele politice

Publicat: 21 dec. 2021, 22:00, de Eliza Popa, în Internațional
El Confidencial: Un militar vrea să câștige încrederea unor cetățeni sătui de telenovele politice

Într-o analiză a situației politice din România, El Confidencial notează că, pentru prima dată de la cel de-al Doilea Război Mondial, Guvernul României este condus de un militar de carieră, referindu-se la Nicolae Ciucă.

Potrivit publicației spaniole, premierul Nicolae Ciucă „își folosește experiența din armată pentru a câștiga încrederea unor cetățeni sătui de corupție, de promisiuni încălcate și de telenovele politice”. Totuși, crede El Confidencial, noului premier Nicolae Ciucă nu-i va fi ușor să obțină rezultate, deoarece, în afară de fermitatea și capacitatea de comandă pe care le-a demonstrat deja în armată, va avea nevoie de o mare abilitate „pentru a armoniza concertul de egouri din coaliția sa majoritară, care are sprijin parlamentar, dar și interese divergente de satisfăcut”.

Premierul român are în fața sa o misiune mult mai complicată decât cele pe care le-a condus în teatrele de operațiuni, la mii de kilometri de casă, iar de îndeplinirea cu succes a acestei misiuni depinde, de această dată, bunăstarea multor milioane de români, conchide ziarul spaniol.