El Dorado de România la păcănele: “Până în 1993 mergeam prin țară și băgam banii în portbagaj”

Publicat: 30 oct. 2022, 15:30, de Vlad Stefan Orjan, în ACTUALITATE , ? cititori
El Dorado de România la păcănele: “Până în 1993 mergeam prin țară și băgam banii în portbagaj”

Sorin Constantinescu, un magnat al cazinourilor, dezvăluie cum a făcut milioane de dolari din păcănele.

Acesta a declarat că înainte de 1993 avea atât de mulți bani încât nu avea ce face cu ei, însă din august ’93 jocurile de noroc s-au legiferat, iar toți banii erau impozabili.

,,Atunci m-am orientat spre partea această de comerț și am văzut un potențial imens în aparate, am mers cu aparatele și până în ’93 am mers cu Eldorado pentru că de abia în august 1993 s-a legiferat activitatea aceasta a jocurilor de noroc.

Până în 1993 luam banii și îi băgam în portbagaj la mașină, nu erau niciun fel de taxe, niciun fel de impozite, absolut nimic, nu era ANAF, nu era casă de marcat. Dădeam o tură prin țară și culegeam banii, nu aveam ce face cu atâția bani, erau dar nu aveam educație financiară și i-am cheltuit pe toți pe vremea aceea. Câți câștigam atât cheltuiam”, a declarat Sorin Constantinescu la Sport Total FM.

Sorin Constantinescu nu se mai ocupă de păcănele

Sorin Constantinescu a ocupat funcția de președinte la Asociația Cazinourilor din România, din 2007 până în 2020, însă a decis să nu mai continue. Totodată aceasta a deținut un lanț de cazinouri în întreaga țară, dar din 2010 a decis să nu se mai ocupe direct de afacerea cazinourilor.

,,Mi-am dat seama că a fost suficient și m-am oprit. Din 2010 de când am avut cazinoul de la Novotel și am dat faliment, de atunci nu mă mai ocup ca operator direct, mă ocup doar de partea de consultanță, nu mai am cazinouri și nu mai am nimic. A fost criza foarte mare atunci și am dat faliment”, declarat Sorin Constantinescu pentru aceeași sursă citată.

ONJN ține la secret un fond pentru dependența jocurilor de noroc

Afaceristul a dezvăluit că Oficiul Național al Jocurilor de Noroc (ONJN), deține un fond pentru dependența jocurilor în secret, însă până în acest moment nimeni nu s-a atins de el, chiar dacă banii provin de la organizatori.

,,La Oficiul Național pentru Jocurilor de Noroc am înființat din 2015, de când s-a înființat oficiul, este un fond pentru cei care sunt dependenți ai jocului responsabili. Nici acum nu au făcut nimic cu banii și sunt multe milioane de euro acolo, pentru că ori nu se vrea, ori nu sunt în stare.

Nu-mi pot da seama de ce sunt banii ăia ținuți acolo și sunt tot mai multe cazuri de dependență fără ca statul român, deși are bani de la noi de la organizatori, nu face nimic cu banii respectivi îi ține acolo în conturi”, a mai declarat Sorin Constantinescu.