Electrica SA achiziționează un nou proiect de parc fotovoltaic cu o capacitate de 77,5 MW

Electrica SA a semnat cu Monsson un contract de vânzare-cumpărare de părți sociale într-o companie de proiect care dezvoltă un parc fotovoltaic cu o capacitate instalată de 77,5 MW de energie regenerabilă.

Tranzacția vizează achiziția integrală a proiectului Foton Power Energy, deținut integral de vânzător, care dezvoltă proiectul fotovoltaic „Bihor 1”, situat în apropiere de municipiul Oradea.

Prețul total estimat al achiziției este de 4,26 milioane euro, prețul final urmând a fi stabilit prin ajustarea în funcție de capacitatea de producție autorizată.

Achiziția acestui nou proiect semnificativ este o reconfirmare a angajamentului nostru în direcția dezvoltării sectorului de producție de energie electrică din surse regenerabile, care, în contextul actual de piață reprezintă o soluție viabilă. Tranziția energetică se poate realiza doar printr-un efort comun, iar Grupul Electrica are în acest sens o strategie foarte clar articulată”, spune Corina Popescu, Director General Electrica.

De anul viitor, primele proiecte regenerabile noi din România, vor fi deja funcționale. Promisiunea noastră este că vom participa în continuare activ la dezvoltarea producției de energie regenerabilă și vom ajuta sectorul să depășească această criză energetică”, arată și Sebastian Enache, Director Dezvoltare Monsson.

Grupul Electrica este un jucător-cheie pe piața de distribuție și furnizare a energiei electrice din România,cu aproximativ 3,8 milioane de clienți și are o arie de cuprindere națională – cu  organizare în trei zone pentru distribuția energiei electrice: Transilvania Nord, Transilvania Sud, Muntenia Nord, și pe cuprinsul întregii țări pentru funizarea energiei electrice și pentru întreținere și servicii energetice.

Compania activează, prin Electrica Energie Verde 1, pe piața de producție și comercializare a energiei electrice verzi, cu un parc fotovoltaic în Stănești, Giurgiu. Electrica intenționa să mai achiziționeze și cinci companii care au producție de energie prin parcuri fotovoltaice în județele Cluj, Prahova și Arad, dar investiția a fost respinsă de către acționari..

Din iulie 2014, Electrica este o companie cu capital majoritar privat, listată pe bursele de valori din București și Londra. Electrica este singura companie românească listată din domeniul distribuției și furnizării energiei electrice din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...